Održano glazbeno-scensko i pjesničko popodne pod nazivom ''Ca čitaš''

Održano glazbeno-scensko i pjesničko popodne pod nazivom ''Ca čitaš''

22.9.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ljubav prema cakavici i govoru njegujemo generacijama. I njome se ponosimo. Zato je naše zadovoljstvo i ponos bio tim veći, kada je zajednički projekt na cakavici "CA ČITAŠ", Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina i Udruge Mediteranski kiparski simpozij Labin, prihvaćen i financijski podržan od Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske

Zahvaljući svima koji su sudjelovali u ovom našem jedinstvenom projektu, jučerašnje glazbeno-scensko i pjesničko popodne ispred KOCKE na Dubrovi, bilo je CAGODAR
U prekrasnom ozračju Parka Dubrova, Neda Milenkovski, promotorica očuvanja izvornog labinskog govora, kao i uvijek, oduševila nas je vođenjem programa, kao i izvođenjem nekih od njezinih brojnih autorskih pjesama na cakavici.
Bruno Krajcar, čest je gost na našim događanjima i oduvijek je potpora našim aktivnostima. Ljepotu njegove glazbe ne možemo opisati. Morate je čuti i doživjeti uživo.
Pjesme naše uvijek nasmijane i duhovite članice, pjesnikinje Gracijele Putina vratile su nas u život rudara, a lijepo iznenađenje priredila nam je nama uvijek draga Zdenka Načinović , koja nam je izrecitirala svoju prvu napisanu pjesmu na cakavici "Smokva".
Večer je završena uz zvuke gitare svestranog mladog talentiranog labinskog kantautor Antonia Baskiera i Nikole Batelića njegovog pratitelja na gitari.
No, posebnu čestitku i zahvalu upućujemo njima -
učenicima 6. Razreda OŠ "Vitomir Širola Pajo" iz Nedešćine i njihovoj predstavi "CA ČITAŠ?" . Pod mentorstvom Slađane Jukić i Suzane Cvijić Jeremić mjesecima su marljivo radili na tekstu, izradi scene te izvođenju ove originalne i jedinstvene predstave.
Svoju zahvalu upućujemo svim izvođačima, Općini Sv. Nedelja, MKS-a Labin, ženama Udruge koje su sudjelovale u projektu i pripremale kolače te drugima.
Veliko hvala našoj publici, našim donatorima, na dolasku i uvijek spremnoj podršci.
A dragoj Renati Kiršić s kojom nas svaka suradnja posebno veseli, poručujemo da nestrpljivo isčekujemo nove zajedničke projekte.
Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!
Galerija fotografija "CA ČITAŠ?", 21.9.2021., ispred Kocke Dubrova


ca čitaš glazbna bruno krajcar josip milevoj neda milenkovski kultura dubrova