Održano finale Labinskog kanta

Održano finale Labinskog kanta

20.4.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U nedjelju, 19.travnja po šesti puta održano je finale dječjeg festivla "Labinski kanat" u organizaciji OŠ "Vitomir Širola-Pajo" iz Nedešćine. Kanat nije natjecateljskog karaktera, već nastoji učenicima ukazati na važnost međusobnog podupiranja u glazbenom stvaralaštvu. Dakle, konkurenti postaju partneri! Zainteresiranost za sudjelovanje na festivalu i učenika i mentora sve je veće što posebno veseli organizatore.

Ovogodišnju završnu večer  otvorila je Adriana Miletić, sada gimnazijalka i bivša učenica OŠ "Vitomir Širola-Pajo" i redovna sudionica festivala, otpjevavši pjesmu za koju je sama napisala tekst i glazbu, a svojom izvedbom oduševila sve prisutne.

Voditeljice programa Anđelika Licul i Rea Žigant, izvrsno su odradile avoj posao te su se ponašale poput pravih profesionalnih voditeljica. Vođeni krilaticom Dobro je činiti dobro i ove je godine festival bio humanitarnog karaktera. Sakupljali su se prilozi namijenjeni Centru za inkluziju i podršku u zajednici Labin koji brine o osobama s posebnmi potrebama. U tu svrhu prikupljeno je 1.267,00 kuna. Uz male pjevače izvrsnih vokalnih sposobnosti i prijateljski raspoloženu publiku, finalna večer Labinskog kanta brzo je prošla. Dvoranom su odjekivali dječji glasovi, neki nježni i tihi, a neki duboki i jaki. Bilo je tu dječjih pjesama, ali i poznatih svjetskih hitova. Iako je nekim sudionicima ovo posljednji nastup na ovom festivalu, sigurno ćemo ih slušati na nekim drugim pozornicama. Program je začinila i plesna grupa škole domaćina pod vodstvom plesne pedagoginje Eleonore Majcen.  Na kraju festivala zbor učenika svih labinskih škola uz solistice, otpjevao je pjesmu Mi smo taj svijet i time oduševio sve prisutne i pokazao da se zaista sve može kad se male ruke slože.

Organizator se zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji festivala.

Doviđenja dogodine! 

 

 

 


dječji festival labinski kanat 2015 oš nedešćina kino labin finale