Održano 10 radionica “Mladi i rano pijenje alkohola”

Održano 10 radionica “Mladi i rano pijenje alkohola”

7.12.2012. // Crveni križ Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Mjeseca borbe protiv alkoholizma, nikotinizma i ovisnosti o drogama, drugu godinu za redom u svim osnovnim školama Labinštine održali smo radionice “Mladi i rano pijenje alkohola”. Radionica je namijenjena učenicima 8.razreda, a cilj je porazgovarati o tome kako oni vide problem ranog pijenja, educirati ih o štetnosti alkohola te ponukati ih da promisle o nekim novim izborima koje će sami donijeti.

U razgovoru s mladima, tolerantnost okoline ključni je čimbenik “njegovanja” tradicije pijenja, a ne pomaže ni nepoštivanje zakona o zabrani prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama - mladi načelno bez problema mogu kupiti alkohol, tj.znaju mjesta gdje trgovci zakon ne poštuju.

Upravo stoga što se alkohol uvriježeno smatra dobrodošlim za zabavu, opuštanje i sl., fokus smo stavili na njihov potencijal da osvijeste vlastite osobine te uživaju u druženju i zabavi samosvjesno, bez stimulansa štetnih za zdravlje. Također, želja nam je bila podsjetiti ih da budu odgovorni i prema sebi ali i jedni prema drugima, pogotovo u prilikama kada se na rođendanima ili feštama u njihovoj blizini alkohol pojavi, budući sami nepovratno snose posljedice svih svojih odluka.

Od 26.11. do 07.12. održano je sveukupno 10 radionica kojima je nazočilo 147 učenika.

alkohol mladi crveni križ labin radionica