Održana sjednica Stručnog tima za mlade

Održana sjednica Stručnog tima za mlade

11.11.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Pod predsjedanjem Eni Modrušan, zamjenice gradonačelnika Grada Labina, u utorak, 09. studenog 2010. godine u prostorijama Grada Labina održana je 14. sjednica Stručnog tima za mlade koji djeluje u okviru Vijeća za komunalnu prevenciju.

 

Stručni tim raspravljao je o programu rada za 2011. godinu uključujući i aktivnosti koje će se realizirati u Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Analizirana je i problematika provedbe psihosocijalnog tretmana kao i drugi zadaci  u djelokrugu rada Stručnog tima.

 

Štefanija Prošenjak – Žumbar, članica Stručnog tima za mlade predstavila je projekt MUP-a pod nazivom „Živim život bez nasilja“ kojeg su pokrenuli Ministarstvo unutarnjih poslova i Ujedinjeni narodi u RH. Povod za akciju je 25. studeni, Međunarodni dan sprječavanja nasilja nad ženama te zaključci međuresornog sastanka „Nasilje u obitelji i nad ženama“, koji je početkom listopada iniciralo Ministarstvo unutarnjih poslova. Cilj preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava na prijavljivanje obiteljskog nasilja. 

 

Inače, u rad Stručnog tima za mlade uključeni su pedagozi, defektolozi i stručni suradnici osnovnih i srednje škole, Loreta Načinović Magaš, liječnica školske medicine te iz policijskih struktura Štefanija Prošenjak – Žumbar iz Odsjeka za maloljetničku delikvenciju PU Istarske, Samja Šimunjak, policijski službenik za maloljetničku delikvenciju i obradu kriminaliteta u PP  te kontakt policajci sa područja Grada Labina.

 

Vijeće za komunalnu prevenciju u Gradu Labinu djeluje od 22. prosinca 2004. godine, te je osnovano kao prvo takvo Vijeće u Istri i drugo u Republici Hrvatskoj – odmah iza Grada Varaždina. Cilj Vijeća je razviti program prevencije kriminaliteta kroz partnerstvo i zajedničko planiranje i djelovanje u rješavanju konkretnih problema na području Grada Labina.

 

stručni tim za mlade mladi komunalna prevencija policija ksenija žuber prosenjak maloljetnička delikvencija delikvencija