Održana Ribarska fešta na Trgetu

Održana Ribarska  fešta na Trgetu

11.8.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Vitomir Bošnjaković iz Loborike dobitnik je glavne nagrade u nagradnoj igri Glasa Istre - automobila »hyundai i30« koji daruju Glas Istre i Auto kuća Košara iz mjesta Putini kod Kanfanara, a Jadransko osiguranje Pula prati besplatnim osnovnim osiguranjem za vozilo. Sreću mu je donijela osmogodišnja članica labinskog Dječjeg pjevačkog zbora »Mornica« Elen Vošten koja je omotnicu s njegovim kuponima izvukla na prekjučer održanoj ribarskoj večeri.


Ivanu Bratoviću iz Rovinja, Rakovac 48, pripala je druga nagrada, televizor LG, a Božani Šaškinović iz Pule, Bartola Kašića 8, treća nagrada - kamera Sony. Bratovića je obradovao još jedan član »Mornice«, Ivan Barth, a iz hrpe omotnica onu Božane Šaškinović izvukla je Lorena Borina, gošća iz Loborike. Ona je prva iz publike odgovorila da Glas Istre ove godine slavi 65. obljetnicu izlaženja i osvojila poklon-vrećicu, a voditelj Adriano Šćulac ju je nakon toga zamolio da sudjeluje u izvlačenju. Sve omotnice i kupone pregledala je komisija u sastavu: javni bilježnik Rita Udovičić, direktorica TZ-a Raše Klara Tenčić i predstavnica Glasa Istre Mirjana Perković Melon.
- »Hyundai i30« je auto za sve generacije jer nije prevelik, a zbog kompaktnosti pruža puno prostora i u interijeru i u eksterijeru. Oznaka »i« znači tri stvari koje se u dizajnu htjelo spojiti: inteligenciju, inovativnost i inspiraciju. Da se u tome uspjelo, dovoljno govori podatak da je po prodaji postao vodeći u C klasi automobila, koja pokriva 40 posto hrvatskog tržišta, kaže direktorica Auto kuće Košara Branka Košara.


Izvlačenje nagrada pred petstotinjak gledatelja glazbeno su popratili Josip Tomišić i Alen Pavlović, poznati kao pulski Duo Insieme, Dječji pjevački zbor »Mornica« i raška pjevačka nada Katarina Mulavdić. »Mornica« je izvela »Kada stigne nedjelja, tad je meni svega dosta« i »Mala sirena«, pjesme koje je komponirala voditeljica zbora Aleksandra Korolija i s kojima su nastupili na Dorici i Dječjem festivalu na Pagu, te miks pjesama Olivera Dragojevića. U završnici njihovog nastupa plesna sekcija zbora izvela je koreografiju na Abbin evergrin »Money, money, money«. Katarina je izvela niz pjesama hrvatskih pjevačica oduševivši publiku svojim glasovnim sposobnostima.
Četrnaestogodišnja članica raškog crkvenog zbora »Kerubini« lani je na »Malom velikom mikrofonu« u Buzetu osvojila prvo mjesto, a ove godine nagradu za najbolju interpretaciju. Također, 2007. godine je zauzela drugo mjesto na pazinskom festivalu »All You Need is Love«.
Kada je pao mrak labinske umjetnice Tamara Nestorović i Jelena Batelić izvele su vatreni performans »Poi«. Prije početka fešte održano je klupsko natjecanje DSRŠAV »Galeba« iz Raše u ribolovu iz brodice za mlađe od 16 godina.


Pobijedila je Lea Zupičić sa 680 grama ulovljene ribe, drugi je Vanja Šehić sa 660, a treći Marko Ružić s 324 grama ulova. Ružić je ulovio najveći primjerak, ribona od 122 grama. Uz njih nastupili su Florijan Kragl, Tia Ivanković, Mate Ružić i Moris Eržen.
Feštu je organizirao »Galeb« u suradnji s Općinom i Turističkom zajednicom, u ime kojih je publiku pozdravio načelnik Josip Knapić.

Robi SELAN

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Trget fešta ribarska fešta zabava Mornica