Održana redovna Skupština Zajednice boćarskig klubova Labin (BC Labin) - veliki planovi za budućnost

Održana redovna Skupština Zajednice boćarskig klubova Labin (BC Labin) - veliki planovi za budućnost

3.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U nedjelju, 01. ožujka u Tomažićima je, uz nazočnost šesnaest od ukupno dvadeset jednog člana, održana redovna godišnja Skupština Udruge Zajednice boćarskih klubova Labin (Boćarski centar Labin). Skupštinu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik ZBK Romano Grižančić. Nakon jednoglasno usvojenog dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo u koje je uz predsjednika Grižančića i tajnika Vladu Miloševića izabran Robi Belac iz BK Iskra Vinež.

.

Financijsko i  izvješće o radu usvojeni su jednoglasno a podnio ih je tajnik udruge Vlado Milošević. U svom obraćanju skupštinarima Milošević je naveo sve akcije koje je udruga organizirala u protekloj sezoni s naglaskom na, poslije šest godine nanovo pokrenutu, Zimsku boćarsku ligu Labinštine. U tom pogledu boćari su najviše zahvalnosti iskazali gradonačelniku Labina Tuliu Demetliki, označivši ga najzaslužnijim za realizaciju tog, za njih, vrlo važnog projekta. Financijsko izvješće je pokazalo kao su boćari u prošloj sezoni bili jako štedljivi te da su ima prihodi bili za gotovo šest tisuća kuna veći od rashoda. Milošević je prilikom podnošenja financijskog plana posebno bio kritičan prema Općinama Sveta Nedjelja i Kršan koje, iako imaju najveći broj klubova, financijski uopće ne podupiru ZBK pa je sve spalo na financijsku potporu Grada Labina i Općine Raša.

.

Usvojen je i vrlo ambiciozan plan rada za ovu godinu i još ambiciozniji financijski plan. Planira se okupljanje petnaestak najboljih mladih boćara u jedan klub kako bi se na takav način pratio i stručno potpomagao njihov napredak. Formu udruživanja bit će naknadno dogovorena a kao jedan od prioriteta označeno je i uključivanje mladih boćara s Labinštine u IBOL (Istarska boćarska omladinska liga) te formiranje ženskog boćarskog kluba. Kani se nastaviti s aktivnostima u školi boćanja te organiziranju svih, i do sad održavanih, turnira sa glavnom akcijom na kraju godine Zimskom boćarskom ligom Labinštine. Očekuje se formiranje BK Tupljak te fuzija Stepčića i Eržišća. Financijskim planom za narednu su godinu planirani prihodi od gotovo četrdeset šest tisuća Kuna te jednako toliki i rashodi. Najveća stavka u prihodima je članarina klubova koja je sa stotinu pedeset povećana na pet stotina Kuna a u rashodima korištenje dvorane u Rapcu u visini gotovo trideset tisuća Kuna.

.

Skupštinu su pozdravili nazočni gosti, Siniša Verbanac tajnik Saveza sportova Grada Labina te gradonačelnik Tulio Demetlika. Demetlika se u svom pozdravnom govoru obvezao razgovarati s načelnicima Općina Sveta Nedjelja i Kršan kako bi se i te Općine uključile u financiranje ZBK jer, kako je rekao, boćari svojim radom i rezultatima to svakako zavrjeđuju. Demetlika je po okončanju Skupštine podijelio medalje i pehare najboljim boćarima Labinštine u protekloj godini. Najviše ih je otišlo u ruke Edia Juričića, potpredsjednika BK Labin.

 

LabinSport

boćanje vlado milošević romano grižančić bc labin boćarski centar labin boće robi belac