Održana Rabačka regata za klasu optimist za 2021.

Održana Rabačka regata za klasu optimist za 2021.

27.9.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U organizaciji JK Kvarner Rabac se ovog vikenda, od 24. do 26. 9. održala Rabačka regata za klasu optimist za 2021. godinu. Ovogodišnja regata je bila kvalifikacijska regata za sastav reprezentacije.

Na regati je sudjelovalo 71 natjecatelja iz 14 jedriličarskih klubova iz Hrvatske. U tri dana regate, odjedreno je 4 plova i to jedan u petak i tri u nedjelju po izuzetno teškim uvjetima zbog slabog vjetra i jake morske struje, radi čega su započete regate dvaput bile prekinute. U subotu se nije jedrilo zbog nedostatka vjetra.

Ukupni pobjednik regate bio je Edi Jurman iz JK Uljanik iz Pule, drugo mjesto zauzela je Ema Grabar, također iz JK Uljanik, dok je treće mjesto zauzeo Borna Mohač iz JD Val iz Crikvenice.

U kategoriji djevojčica ukupna pobjednica je bila spomenuta Ema Grabar, drugo mjesto je zauzela Una Krivić, također iz JK Uljanik, dok je treće mjesto osvojila Lucija Belušić iz JK Vega iz Pule.

U kategoriji dječaka do 12 godina (U12) prvo mjesto je osvojio je Ivano Kaić, drugo mjesto Matteo Matković, oboje iz JK Uljanik iz Pule, dok je treće mjesto zauzeo Niko Katunar iz JD Val, Crikvenica.

U kategoriji djevojčica do 12 godina prvo mjesto je osvojila Una Krivić, drugo mjesto Alexandra Ivanova iz JK Opatija, dok je treće mjesto zauzela Vita Erceg, također iz JK Opatija.

Naši jedriličari su na regati ostvarili sljedeće rezultate: Filip Smoković osvojio je 24. mjesto, Laura Batelić 25. mjesto, Karlo Mileta 51. mjesto, a Nolan Juričić 66. mjesto.


Čestitamo najuspješnijim jedriličarima, pohvale natjecateljima za odrađenu regatu u zahtjevnim uvjetima te se zahvaljujemo svima na dolasku, kao i svima koji su pomogli u organizaciji još jedne Rabačke regate. Vidimo se dogodine!


JK Kvarner


jk kvarner sport regata jedrenje rabačka regata