Održana prva u nizu kreativna radionica međugeneracijske solidarnosti

Održana prva u nizu kreativna radionica međugeneracijske solidarnosti

22.4.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruga za mlade Alfa Albona i volonteri kroz program Lokalni volonterski centar Labin u suradnji sa Centrom +65 održali su prvu u nizu kreativnu radionicu međugeneracijske solidarnosti.
Radionica je održana u petak u popodnevnim satima u prostorijama Udruge za mlade u Starome Gradu (Kalić 2). Na radionici je prisustvovalo desetak žena treće životne dobi koje su u ugodnoj atmosferi, popraćenoj glazbom, u društvu mladih volontera i voditeljice Jelene Batelić, izrađivali prigodne uskršnje ukrase. Vrijedne su ruke izradile košarice za jaja, čestitke te "farbale" jaja od papira raznih dezena koje su kasnije ukrašavale raznobojnim vrpcama, i ostalim ukrasnim detaljima. Izradilo se mnogo papirnatih jaja koja su se kasnije ljepila na štapiće kako bi poslužila kao ukrasi za domove korisnica i njihovih najbližih.

Slijedeća radionica biti će terenska te će se održati u petak, 25. travnja u popodnevnim satima, pod vodstvom Anite Paliska, korisnice Centra +65, te ljubiteljice prirode, koja će korisnike i mlade volontere povesti u edukativno-rekreacijsku šetnju obližnjim livadama i šumarcima. Korisnici i volonteri će ovoga puta imati priliku ubirati samoniklo jestivo povrće/bilje, te učiti o istome.

Ovim putem pozivaju se sve zainteresirane osobe treće životne dobi, volonteri Centra +65 te Udruge za mlade Alfa Albona da se pridruže ovoj jedinstvenoj radionici u prirodi.
Okupljanje i polazak biti će u 16:00 sati na adresi Rudarska 1, ispred zgrade bivšeg IUR-a točnije zgrada u kojoj se nalazi ured Centra +65.

Zainteresirani se mogu javiti na Tel/Faks: 052/853-523 ili Mob: 099 262 2653 Tanja (Centar +65) ili na 092 298 95 95 Renata (Udruga za mlade ALfa Albona).

Polaznici se mole da ponesu udobnu obuću i odjeću prilagođena vremenskim prilikama i terenu, vodu za osvježenje, platnene vrećice, rukavice i male nožiće.

radionica jelena batelić +65 starije osobe stariji međugeneracijska solidarnost