Održana predstava "DROGA - reci drogi NE!" za srednjoškolce

Održana predstava "DROGA - reci drogi NE!" za srednjoškolce

18.12.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti Labin Zdravi grad u suradnji s osnovnim i srednjom školom ugostio je The/Arto predstavu "DROGA - reci drogi NE!", autora i redatelja Zijaha Sokolovića. U studenom je predstava izvedena za učenike Osnovne škole Matije Vlačića, a jučer za učenike Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ i Srednje škole Mate Blažine.

The/Arto je prvi sustavni projekt edukacije djece i roditelja kroz umjetnost u Republici Hrvatskoj. Predstava je napravljena po stručnim knjigama i savjetima psihologa koji se bave problemom ovisnosti i kao takva predstavlja jedno umjetničko predavanje u trajanju od 45 minuta. Jučer su predstavu odigrali Csilla Barath-Bastaić i Jerko Marčić u restoranu Srednje škole Mate Blažine.

Cilj predstave bio je da se kroz kazališnu umjetnost, kroz otvoreni i neposredni oblik komunikacije, učenike osmih razreda osnovne škole, prvih razreda srednje škole i njihove roditelje educira i potakne na razmišljanje o neprihvatljivosti zlouporabe opojnih sredstava, informira o činjenicama i upozori na posljedice, ali i važnosti prevencije konzumacije sredstava ovisnosti.


predstava zijah sokolović reci drogi ne droga opijati labin zdravi grad