Održana maturalna zabava generacije maturanata 2016.-2017

Održana maturalna zabava generacije maturanata 2016.-2017

27.3.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 17. ožujka 2017. u hotelu Hederi - Maslinica Hotels & Resorts održana je maturalna zabava učenika Srednje škole Mate Blažine Labin, 92 maturanata i četiristotinjak njihovih gostiju svečano je obilježilo završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja. Prisutne je zabavljao Night Express, a trenutke je ovjekovječio Foto Festival.


Maturaniti posebno zahvaljuju organizatorima, učenicima: Katarini Mršulji, Ivanu Mohoroviću, Karli Černjul, Nicole Golji, Zorici Barth, Nensi Nadarević, Lei Vidić, Marku Ivanu Šumbercu, Vanessi Čep i Paolu Tenčiću. Evo zaista oni su ti koji su svoje slobodno vrijeme odvojili kako bi danas sve proteklo u najboljem redu, te profesorima koji su surađivali sa njima i to Leani Licul, Alidi Blasković Koroljević, Neviu Gašpariniju, Ani Paliski, Andrei Zidarić i ravnatelju Čedomiru Ružiću.

 

 

Govor maturanata
Dobra večer svima! U ime maturanata, željela bih zahvaliti svim uzvanicima što ste došli, što prisustvujete ovom našem svečanom oproštaju od srednje škole. Ovo je ipak poseban događaj za sve nas maturante s obzirom na to da se bliži kraj našem srednjoškolskom obrazovanju koje je, mislim da ćemo se svi složiti, doslovno proletjelo, kako za nas maturante, tako i za vas roditelje. Mislim da ste baš vi, roditelji, zaslužili da vam prvima zahvalimo jer ipak ste vi ti koji ste nam omogućili da smo mi ovdje gdje jesmo. Hvala vam na svoj pruženoj potpori svih ovih godina našeg obrazovanja, otkad ste nas ispratili onog prvog dana škole pa sve do danas.

Cijenimo što ste uvijek bili naš čvrst oslonac u životu i najveća potpora. Iako katkad pomislimo da radite protiv nas, znamo da sve činite za naše dobro i hvala vam na tome! Ove četiri godine srednje škole za svakog su od nas bile neprocjenjivo iskustvo, ostat će toliko uspomena u našim srcima, neke više, neke manje lijepe, ali sve su to uspomene kojih ćemo se, vjerujem, zauvijek sjećati. Što je možda najbitnije, pronašli smo prave prijatelje, ljude s kojima se osjećamo dobro, koji nas podupiru u odlukama koje činimo, koji vjeruju u nas i onda kada vjera izda nas same. U ove četiri godine puno se toga promijenilo - sazreli smo kao ljudi, oblikovali svoje stavove, svoja mišljenja, naučili smo kako se založiti za sebe, ali i poštovati ljude oko sebe. U tome su svakako veliku ulogu imali naši profesori koji su radili upravo na tome, da ne izađemo iz ove škole samo pametniji, već i kao odrasli ljudi s oblikovanim stavovima i razvijenim osjećajem za druge ljude. Također, hvala vam na svem prenesenom znanju, savjetima i naučenim lekcijama. Iako smo vas često ljutili i izbacivali iz takta, vjerujem i nadam se da ćemo vam ostati u lijepom sjećanju i da nas nećete tako brzo zaboraviti. I za kraj, posebno bi htjela zahvaliti organizatorima, učenicima: Katarini Mršulji, Ivanu Mohoroviću, Karli Černjul, Nicole Golji, Zorici Barth, Nensi Nadarević, Lei Vidić, Marku Ivanu Šumbercu, Vanessi Čep i Paolu Tenčiću. Evo zaista oni su ti koji su svoje slobodno vrijeme odvojili kako bi danas sve proteklo u najboljem redu, te profesorima koji su surađivali sa njima i to Leani Licul, Alidi Blasković Koroljević, Neviu Gašpariniju, Ani Paliski, Andrei Zidaric i ravnatelju Čedomiru Ružiću. Mislim da smo svi svjesni da organizirati jednu maturalnu zabavu nije bio nimalo lak zadatak zato hvala svima od srca sto ste se potrudili da sve ovo večeras izgleda tako savršeno. To bi bilo to od nas, a sada slijedi ples maturanata, njihovih roditelja, a kasnije naravno i svih ostalih. Evo, nadam se da ćemo večeras svi zajedno uživati i da ćemo se još dugo prisjećati ove večeri. Hvala!

 

Govor ravnatelja
Drage maturantice i maturanti! Poštovani roditelji i uzvanici! Drage kolegice i kolege profesori i djelatnici Srednje škole Mate Blažine koja ove godine obilježava 70. obljetnicu rada!


Sve vas srdačno pozdravljam i zahvaljujem što ste došli o tolikom broju uljepšati ovu našu posebnu zajedničku svečanost - maturalnu zabavu generacije maturanata 2016.-2017.


Dragi maturanti, sjećate li se kada ste po prvi puta kročili u našu školu? Nesigurno ste lutali hodnicima tražeći poznata lica. Tu je počela pustolovina kojoj se uskoro bliži kraj - ali i novi početak. Upoznali ste nova lica i ljude koji su vam bili potpora i oslonac te nesebično za školovanja darovala uspomene koje ćete pamtiti cijeli život. Stvarali ste prava prijateljstva, zaljubljivali se, smijali se i plakali - predivno iskustvo i iz njega možete polučiti samo najbolje.


Uspjeh koji ste postigli bilo u nastavi, bilo kroz školske projekte i aktivnosti, na natjecanjima i smotrama - dokaz su i priznanje na uloženom trudu i vremenu koliko vas, vaših profesora, razrednika, tako i vaših roditelja te su pokazatelji da se osim svojim talentom, radnim sposobnostima i kreativnošću, samo marljivošću, trudom i odricanjem mogu postići željeni rezultati.


Iako je posao nas profesora da prenosimo mladim ljudima znanje, ljudskost i srce, vi ste nas također mnogočemu naučili - pokazali ste nam da u moru različitosti postoji uvijek jednaka nepresušna količina dobrote i ljubavi. To što ste ponekad bili nemirni i neposlušni samo dokazuje da u vama ima i dalje dječje bezbrižnosti i razigranosti. Želim vam da što dulje zadržite taj osjećaj i da na svijet uvijek gledate s velikim optimizmom kao što ste to činili do danas.


Ovdje smo da se zahvalimo jedni drugima. Vi svojim obiteljima i profesorima za sav trud koji su uložili kako biste postali zreli, odgovorni - prvenstveno dobri  i vrijedni ljudi, a mi vama zahvaljujemo na lijepim zajedničkim trenucima. Svi smo veoma ponosni na vas.


Mi ćemo i dalje biti tu za vas, vaša podrška i potpora. Sada je red na vama da preuzmete kormilo u krenete u pravom smjeru, stoga dragi maturanti:


Krenite za mjesecom. Ne dosegnete li mjesec, i dalje ćete ići u smjeru zvijezda." (Willis Reed), i nek'''' vam je sa srećom!
Hvala vam još jednom na ovoj predivnoj večeri, u čiju ste se organizaciji od prvog dana aktivno uključili, vašim donatorima i svima onima koji su vam pomogli njezinu ostvarenju. Uživajte u stvaranju još jedne nezaboravne uspomene! Prekrasni ste!

 

Prisutne je zabavljao Night Express, program vodila Gordana Poldrugovac, a trenutke je ovjekovječio Foto Festival.

 

 

 

Više fotki  ovdje

 

 

maturalna zabava srednja škola srednjoškolci zabava čedomir ružić