Održana konferencija za medije gradonačelnika Tulia Demetlike - pri kraju izrada kulturne strategije grada

Održana konferencija za medije gradonačelnika Tulia Demetlike - pri kraju izrada kulturne strategije grada

12.3.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama Grada Labina danas su gradonačelnik Tulio Demetlika i njegov zamjenik Zoran Rajković novinarima predstavili najnovije odluke Gradonačelnika i aktualnosti u radu gradske uprave. Kako je najavio gradonačelnik Tulio Demetlika, očekuje se da će sredinom travnja ponovno krenuti radovi na uređenju parkirališta za autobuse i osobne automobile kod Gradskog groblja. Naime, za 27. ožujka 2013. godine najavljeno je otvaranje ponuda prispjelih u postupku javne nabave  za nastavak radova za koje je u gradskom proračunu u ovoj godini izdvojeno 1,350 milijuna kuna. Slijedom toga Gradonačelnik će donijeti Odluku o imenovanju ovlaštenih predstavnika naručitelja u postupku javne nabave.

 

Do sada je u uređenje kružnog toka i parkirališta uloženo 5,6 milijuna kuna od čega 2,3 milijuna kuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Uređenjem dodatnih parkirnih mjesta za osobne automobile a posebice za autobuse znatnije se povećava kvaliteta posjete gostiju starogradskoj jezgri.

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika najavio je i skorašnju pomoć koja će uslijediti labinskim umirovljenicima, osobama slabijeg imovnog stanja te domaćicama starijim od 60 godina povodom Uskršnjih blagdana. Naime, umirovljenici sa prebivalištem na području Grada Labina čija visina mirovina iznosi do 2.500,00 kuna ostvariti će pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 200,00 kuna, a domaćice starije od 60 godina poklon bon u vrijednosti od 200,00 kuna za nabavku prehrambenih artikala isto kao i korisnici Socijalnog programa Grada Labina.

 

Očekuje se da će pravo na ovu pomoć ostvariti oko 1200 labinskih umirovljenika, 250 korisnika socijalnog programa i 180 domaćica. Novac i poklon bonovi izdavati će se od 25. do 29. ožujka u zgradi Grada Labina. Na ime pomoći za Uskrs i Božić u Proračunu Grada Labina izdvojeno je 195 tisuća kuna.

 

 

Najpovoljniji ponuđač za opremu buduće Gradske knjižnice je tvrtka Internova d.o.o. iz Rogovići koja je u postupku javne nabave ponudila cijenu od 1.096.253,00 kuna bez PDV -a.  U financiranju opreme Gradske knjižnice sa 800 tisuća kuna sudjeluje Ministarstvo kulture. Rok za izvođenje radova je 90 dana od potpisivanja Ugovora. Postupak odabira odužio se zbog žalbe jednog od ponuditelja, nakon čega je uslijedila provjera Državnog povjerenstva koje je potvrdilo ispravnost provedenog postupka.  

 

 

U tijeku su izrade dva ključna gradska dokumenta: Strategije održivog razvoja turizma Grada Labina i Kulturne strategije Grada Labina o čemu je izvijestio Zoran Rajković, zamjenik gradonačelnika. Izrađivač Strategije održivog razvoja turizma Grada Labina je Sveučilište u Puli a nositeljica je naša sugrađanka dr. Tea Golja. Na strategiji rade četiri tima u strukturiranim tematskim radionicama. Kulturna strategija Grada Labina je u svom finalnom djelu, te se uskoro očekuje Nacrt Strategija koja će prije usvajanja na Gradskom vijeću Grada Labina biti izložena javnoj raspravi.   

 

Na konferenciji za medije dana je i informacija o programu edukacije za obrtnike i poduzetnike za javljanje na natječaj poticajnih mjera Ministarstva poduzetništva „Poduzetnički impuls 2013“. Najavljeno je da će naredna radionica održati se u utorak, 19. ožujka 2013. godine na kojoj će se posebna pozornost posvetiti načinu pisanja prijava.    

demetlika zoran rajković eni modrušan poduzetništvo kultura tea golja turizam strategija kulturna strategija