Održana komemoracija za žrtve Vukovara

Održana komemoracija za žrtve Vukovara

18.11.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, na spomen obilježju u parku Hrvatskih branitelja, u nedjelju 18.studenog, predstavnici branitelja, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Labina, općine Raša i Sv. Nedelja, predstavnici vatrogasne zajednice, policije i udruge antifašista, položili su vijenac i zapalili svijeće.

Darko Martinovic, i sam sudionik Domovinskog rata, zahvalio se okupljenima što su zajedno s braniteljima obilježili ovaj dan i naglasio kako su vukovarski branitelji pokazali su kako se bori za domovinu. Naglasio je kako je tijekom borbi u Vukovaru oko 2.500 hrvatskih boraca 87 dana odolijevalo napadima 30-ak tisuća neprijateljskih vojnika s oko 600 tenkova i ostalih oklopnih sredstava te zrakoplovstvom. Poginulo ih je oko tisuću, oko 600 ih je ubijeno nakon pada grada, a još oko tisuću vojnika poginulo je u borbama na prilazima gradu.

U svome obraćanju prisutnima, gradonačelnik  Valter Glavičić prisjetio se Siniše Glavaševića i njegovih poruka iz „Priče o gradu“. Osoba je to koja je svojim djelima iskazala neizmjernu hrabrost, a riječima uspjela motivirati mnoge.

„Stojimo kraj spomenika nazvanog „Vrata u bolji život“ i često se pitamo vodi li se država upravo na taj način, način za boljitak sviju nas. Upravo današnji dan i prisjećanje na sve žrtve nek nam bude nit vodilja kako bi svojim zajedničkim djelovanjem učinili Hrvatsku boljom. Žrtvama koje su položile svoj život za domovinu to dugujemo.“ – poručio je Glavičić

Minutom šutnje odana je počast svim poginulima, a maestro Franko Ružić skladbom „Bože čuvaj Hrvatsku“ uveličao je komemoraciju.

U 18 sati održana je Sveta misa u crkvi Gospe Fatimske u Podlabinu

komemoracija vukovar park hrvatskih branitelja valter glavičić