Održana javna rasprava `Lokalnog programa za mlade`

Održana javna rasprava `Lokalnog programa za mlade`

23.4.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U srijedu je u Gradskoj knjižnici Labin održana javna rasprava u sklopu projekta Lokalni program za mlade. Uvodnu riječ u raspravu imala je moderatorica Marta Berčić iz Društva za istraživanje i potporu koja je predstavila dosadašnje rezultate istraživanja.

 

Na javnoj raspravi sudjelovali su predstavnici organizacija civilnog društva, obrazovnih ustanova, Ministarstva unutarnjih poslova, Savjeta mladih, Učeničkog i Gradskog vijeća te Grada Labina na čelu sa gradonačelnikom.

 

Sudionici su bili podijeljeni u 5 radnih skupina: Zdravlje i sport, Kultura i stvaralaštvo, Obrazovanje, Zapošljavanje i poduzetništvo mladih te Društveno uključivanje.

 

Javna rasprava je četvrta faza projekta Lokalni program za mlade. Prethodne faze projekta sastojale su se od eksplanatorna faza u kojoj su sistematizirani statistički i demografski podaci Grada Labina, izrada upitnika i ispitivanje kapacitiranosti civilnog društva Grada Labina te prikupljanje mišljenja građana Labina putem Internet obrazaca. Nakon javne rasprave uslijedit će formiranje Lokalnog programa za mlade čiji će koncept biti predstavljen članovima Savjeta mladih Grada Labina. Završna faza projekta uključuje edukaciju Savjeta mladih i usvajanje prijedloga programa na sjednici Gradskog vijeća.

 

Projekt Lokalni program za mlade sufinanciran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

Fotografije

 

 

lokalni program za mlade udruga alfa albona poduzetništvo sport mladi marta berčić