Održana godišnja Skupština labinskog Udruženja obrtnika - Pihod od komorskog doprinosa veći od planiranog

Održana godišnja Skupština labinskog Udruženja obrtnika - Pihod od komorskog doprinosa veći od planiranog

16.8.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U utorak je Udruženje obrtnika Labin održalo redovnu godišnju sjednicu Skupštine. Na vlastiti zahtjev Silvano Bulić razriješen je dužnosti člana Skupštine zbog odlaska u mirovinu. Bulić, je za zamjenika predložio Rina Starčića, što je i prihvaćeno.

Novi član Skupštine je i Renco Verbanac. Predsjednik Udruženja obrtnika Labin, Narčizo Smoković iznio je izvještaj o radu Udruženja u 2008. godinu.  Izdvojio je da iako je bilo konstantnih pritisaka na Udruženje od strane Vilija Šajine, Vilima Filipovića i Adriana Kiršića uspjeli su u cijelosti realizirati program. Zahvalan je Obrtničkoj komori Istarske županije koja je stala na njihovu stranu te im pomogla izaći iz teške situacije.

Skupština udruženja održala je četiri sjednice. Između ostaloga razriješen je tadašnji predsjednik – Valter Karlović te imenovan sadašnji, Narčizo Smoković. Upravni odbor održao je ukupno 11 sjednica na kojima je donijeto niz zaključaka i odluka značajnih za rad obrtnika. Sekcije su ukupno održale 26 sjednica te su osnovane razne podsekcije. Tajnik labinskog Udruženja obrtnika, Arduino Golja istaknuo je da nije bilo lako podnijeti pritisak koji se i dalje vrši na Udruženje. Prije dva dana dobili su dopis sa prijetnjom na zdravlje, a jučer je sjednici Skupštine želio prisustvovati Vilim Filipović no zaštitari mu nisu dozvolili pristup. Rečeno je da je slučaj prepušten nadležnim institucijama.

Tajnik udruženja, Arduino Golja podnio je financijski izviještaj za 2008. godinu. Planiran je prihod u visini 688 tisuća kuna, a realizirano je 594 tisuće kuna ili 86% od plana. Labinsko Udruženje obrtnika ukupno broji 750 obrtnika te je od komorskog doprinosa u paušalu koji iznosi 65 kuna mjesečno prihodovano 550 tisuća kuna, a planirano je 538 tisuća kuna. U odnosu na 2007. godinu to je povećanje za 15%. Od komorskog doprinosa koji se obračunava po stopi od 0,4% od ostatka dohotka obrtnika, prihodovano je 26 tisuća kuna, a planirano je 20 tisuća kuna.

Usporedivši sa godinom ranije vidljivo je povećanje za 14%. Najveći dio sredstava Udruženja odlazi na plaće zaposlenih, odnosno 55%. Aldo Ukanović, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije kazao je kako je dokaz dobrog i transparentnog rada Udruženja i pozitivan revizijski izviještaj. Potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Vitomir Pap također je pohvalio rad Udruženja dok je Mario Paliska, predsjednik Odbora za sajmove Hrvatske obrtničke komore pohvalio izlagače iz Labina koji se uvijek odazivaju sajmovima.

udruženje obrtnika narčizo smoković renco verbanac arduino golja HOK prihodi gospodarstvo