Održana glazbeno-poetska večer "Giuseppini Martinuzzi u čast"

Održana glazbeno-poetska večer "Giuseppini Martinuzzi u čast"

19.2.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U ponedjeljak, 15. veljače 2016. u Gradskoj knjižnici Labin, u organizaciji Grada Labina i Gradske knjižnice Labn obilježena je 172. godišnjica rođenja Giuseppine Martinuzzi uz glazbu i poeziju.

 

Bogati program moderirala je Morin Hukić, a večer je otvorio  Pjevački zbor „Giuseppina Martinuzzi“ izvedbom skladbi De Trieste fin a Zara, Barba Grgo i La Molisana.


U programu sus sudjelovali i učenici 1. f razreda SŠ Mate Blažine, Viktorija Mikuljan, Anamarija Šumberac, Katarina Šverko, Robin Vidak i Magdalena Zahtila s profesoricom Brankom Komljenović, proejkcijom videa o Giuseppini Martinuzzi, u koji su uklopili recitiranje njene poezije na talijanskom jeziku. 


 
Mnogobrojna je publika uživala i u stihovima labinskih pjesnikinja Gordane Dropulić, Željke Fonović, Rine Miletić, Suzane Mušković i Nede Milenkovski, te mlada autorice koje pišu također na cakavici Ivana Knapić i Vanesa Aničić.

 

Glazbeni dio je obogatili su  Petar Koroljević izvedbom na gitari i učenici harmonikaškog odjela OUŠ Matka Brajše Rašana: David Mišon, Dalen Načinović, Andy Sandić, David Vorano (klasa profesorice Karmen Brajuhe) te Luka Blažina (klasa profesorice Đenane Levak) i zaključili još jednu glazbeno-poetsku večer „Giuseppini Martinuzzi u čast“.

 

 

glazbeno poetska večer gradska knjižnica labin giuseppina martinuzzi poezija