Održana akcija „Sigurno u školu s HAK-om“

Održana akcija „Sigurno u školu s HAK-om“

25.9.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima kontinuirano organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“, više od 50 godina.


Tako je jutros u organizaciji Autokluba Pula – Rovinj i Grada Labina održana ista akcija na platou ispred Osnovne škole Ivo Lola Ribar.


Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.


 Kroz provođenje akcije želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina, u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.


Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi put se pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.


Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ provodi se na nacionalnoj razini neposredno prije početka i u prvim tjednima nove školske godine. Danas su istoj prisustvovali prvašići iz obje labinske osnovne škole, a uz HAK, akciji se pridružila i Policijska postaja Labin.

hak sigurnost mališani obrazovanje