Održana 5. sjednica Savjeta mladih Grada Labina

Održana 5. sjednica Savjeta mladih Grada Labina

19.2.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U ponedjeljak, 18. veljače 2019. godine u prostorijama gradske uprave održana je 5. sjednica Savjeta mladih Grada Labina.

Sjednicu je vodila predsjednica Matea Tireli, a prisutni članovi bili su Paulo Načinović, Denny Višković, Klarisa Miletić, Irina Adamović i Piero Glavičić.
 
Na dnevnom redu našla se, između ostalog, i točka koja se odnosi na prijedlog izmjene člana Savjeta u Gospodarskom vijeću Grada Labina, pa je jednoglasno, umjesto dosadašnje članice Klarise Miletić, u to tijelo predložen Piero Glavičić.

Članovi Savjeta raspravljali su i o održanim aktivnostima između dvije sjednice, ali i o brojnim idejama i planovima za 2019. godinu. Tako su podnijeli izvješće o posjetu Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović zajedno sa članovima Gradskog vijeća mladih Grada Labina, te učenicima koji u OŠ Matije Vlačića slušaju Građanski odgoj.

Članovi Denny Višković i Paulo Načinović sudjelovali su i na 3. kongresu Koordinacije savjeta mladih RH održanom u Zagrebu, a član Savjeta Paulo Načinović predstavljao je Savjet na međunarodnoj konferenciji u Skoplju (Makedonija).

U završnoj fazi izrade je i novi Akcijski plan na temelju Lokalnog programa za mlade, koji će uskoro biti prezentiran javnosti.

Na sjednici Savjeta mladih prisutna je bila i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada. „Važna nam je i vaša želja za suradnjom sa Gradskim vijećem mladih koje u Labinu postoji već 17 godina. Grad Labin je, davno prije donošenja Zakona o savjetima mladih na državnoj razini, prepoznao potrebu uključivanja mladih u društveni život lokalne zajednice, na način da svi koji to žele, putem Gradskog vijeća mladih nauče argumentirano iznositi vlastite stavove, poštovati drukčija mišljenja, ali i sudjelovati u izradi programa i konkretnih projekata koji mogu poboljšati njihov život u Labinu. Predstavnici Savjeta mladih svake godine su uključeni u rad Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Labina, kao i u rad važnog savjetodavnog tijela Gradonačelnika, a to je Gospodarsko vijeće. Dosadašnje aktivnosti ovog saziva Savjeta mladih možemo pohvaliti, a vjerujem da će i njihove daljnje aktivnosti biti usmjerene prema tome da svi mladi u Labinu znaju čemu služi Savjet mladih, i da će ga prepoznati kao tijelo za informiranje u našem Gradu.“, zaključila je labinska dogradonačelnica. 

savjet mladih grada labina matea tireli paulo načinović denny višković klarisa miletić irina adamović piero glavičić federika mohorović čekada