Održana 5. kršonska fešta `Moje selo - moja kumpanija`

Održana 5. kršonska fešta `Moje selo - moja kumpanija`

1.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Peta, jubilarna, kršonska fešta "Moje selo - moja kumpanija“ održana je 30. kolovoza na SRC Pristav u Kršanu. Sve je započelo u jutarnjim satim boćarskim turnirom. Treće mjesto je osvojila ekipa Kamozo ( Zoran Buršić, Roberto Juranić i Saša Runko), drugi su bili Swiss ( Sanjin Burul, Moris Vidak i Stefan Čurlenkin), a ovogodišnji prvak je ekipa Meni se skače u sastavu Nino Burul, Ivan Burul i Emil Basanić.

 

Fešta je nastavljena malonogometnim turnirom na kojem je nastupilo, kao i svake godine, osam ekipa: Kršan, Pristav, Veljaki, Boljevići, Lazarići, Čambarelići te Blaškovići koji su nastupili s dvije ekipe. U finalu je ekipa Kršan pobijedila Lazariće rezultatom 2:1 pogocima Roberta Fablea i Adema Kehonjića. U susretu za treće mjesto ekipa Blaškovići 1 je bila bolja od susjeda Blaškovića 2 rezultatom 3:1.


Zasigurno najveći pljesak, zasluženo su dobili najmlađih članova KUD I.F. Zlatela koji su otplesali splet od čak 5 plesova. Njihova voditeljica je Sanja Baćac, a na harmonici ih je pratio Masimo Fornažar.

 

Posljednje natjecanje bilo je ono najatraktivnije, pucanje penala. Prijavljeno je bilo 20 pucača-golmana. Zanimljivo je da su se već u prvom kolu susreli lanjski pobjednik Danijel Varga Pinto i lanjski viceprvak Igor Dundara. Najpopularniji pucač Pinto morao je čestitati Dundari te ga poslati u drugi krug, a sebe na tribine, na razočaranje svih okupljenih. Najbolji je bio Ivan Burul, drugo mjesto osvojio je Igor Dundara, treći je bio Sandi Sergović, a drvena medalja pripala je Emilu Marčacu.

 

Organizatori su za sudionike malonogometnog turnira osigurali fažol i piće te promotivne cijene gastro ponude. Sav prihod sa fešte, na prijedlog jednog od organizatora Roberta Fablea, ide za školu nogometa Prvi gol Potpićan za kupnju nogometnih lopti. Organizatori zahvaljuju Općini Kršan, Diskontu Kršan, mesnici Moral, De Conteu, Ranku i Valdiju, harmonikašima Matuhini i Ljubičiću, konobarima i kuharima, ostalim volonterima te najavljuju 6. kršonsku feštu „Moje selo – moja kumpanija“ iduće godine.

 

Organizator

 

Foto: Aleksandra Đorđić, arhiva

 

 

moje selo moja kompanija malonogometni turnir fešta kršan