Održana 2. sjednica Gradskog vijeća mladih

Održana 2. sjednica Gradskog vijeća mladih

17.5.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prekjučer je u Velikoj vijećnici Grada Labina održana 2. sjednica Gradskog vijeća mladih u novom sazivu. Gradsko vijeće mladih djeluje već 17 godinu, a čini ga 21 vijećnik izabran u svakom razrednom odjeljenju od petog do osmog razreda u Osnovnoj školi  «Ivo Lola Ribar» i Osnovnoj školi Matije Vlačića, te 1. – 4. razreda u Srednjoj školi Mate Blažine. Rad Gradskog vijeća provodi se u okviru projekta Labin Zdravi grad, a svaka škola ima po dva mentora -  voditelja gradskih vijeća.

Sjednicu je vodio Zoran Rajković, zamjenik Gradonačelnika Grada Labina zajedno sa koordinatoricom projekta Labin Zdravi grad Vesnom Blažina Hatić, a prisustvovali su voditelji gradskih vijeća mladih, gradski vijećnici, pročelnici upravnih odjela Gradske uprave, ravnatelji i predstavnici osnovnih škola, članovi Savjeta mladih, roditelji i ostali zainteresirani građani.

Nakon prozivke prisutnih vijećnika, Zoran Rajković, zahvalio se svim vijećnicima na prisustvu i otvorio sjednicu Gradskog vijeća mladih. Nakon usvojenog dnevnog reda, otvorio je aktualni sat odnosno pitanja vijećnika na koja su redom odgovarali pročelnici gradskih upravnih odjela. Vijećnička pitanja dotakla su se Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata, financiranja školskih udžbenika, nagrađivanja darovitih i uspješnih učenika, korištenja Interneta u Gradskoj knjižnici Labin, godišnjeg održavanja tabli Grad Labin – prijatelj djece, Lokalnog programa za mlade, sanacije ograde na rivi u Rapcu, sportskih manifestacija Grada Labina te web stranica Grada Labina.

Nakon vijećničkih pitanja i usvajanja zapisnika sa prošle sjednice članovi vijeća  krenuli su s izlaganjem na temu „Odabir zanimanja i zapošljavanje mladih“ čije prezentacije donosimo u prilogu ove vijesti. Izlaganja su bila vrlo iscrpna i zanimljiva uz mnogo istraživačkog rada, a mjere i zaključci izlaganja dali su dobre temelje za daljnji rad i uputit će se Gradonačelniku i Gospodarskom vijeću na razmatranje.

sjednica gradskog vijeća mladih sjednica gradsko vijeće mladih mladi zoran rajković vesna blažina hatić