Održana 18. sjednica Gradskog vijeća mladih Grada Labina

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća mladih Grada Labina

18.2.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnici Gradskog vijeća mladih Grada Labina u petak 18. veljače održali su svoju 18. sjednicu. Gradsko vijeće mladih sastavljeno je od izabranih predstavnika petih do osmih razreda osnovnih škola Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ i predstavnika učenika Srednje škole Mate Blazine. Tema sjednice bila je „KAKO VOLJETI SVOJ GRAD“. Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Labina Tulio Demetlika u funkciji predsjednika Gradskog vijeća mladih. U pripremi materijala za sjednicu vijećnici su proveli anketu među učenicima svojih škola te rezultate prikazali u power point prezentacijama.

 

Nakon provedene rasprave zaključeno je da se u suradnji sa školama organiziraju disko i plesne večeri jedan do dva puta mjesečno. Mladi vijećnici apelirali su na svoje sugrađane za većom brigom i čuvanjem urbane opreme i javne imovine na području grada. Raspravljajući o sportskim sadržajima zaključeno je da su mladi nedovoljno informirani te će se letcima, plakatima i prezentacijama aktivnosti sportskih klubova po školama poboljšati informiranost.

 

Vijećnici Gradskog vijeća mladih iz Srednje škole Mate Blažine prezentirali su prisutnima projekt „Marijini obroci“. „Marijini obroci“ su globalni pokret koji uspostavlja projekte prehrane u nekima od najsiromašnijih zajednica svijeta u kojima glad i siromaštvo sprečavaju djecu da steknu obrazovanje. Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko 700 000 djece u 16 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba. Gradsko vijeće mladih Grada Labina u suradnji s Vijećem učenika Srednje škole Mate Blažine Labin uključiti će se svojim aktivnostima u ovaj projekt.

 

Gradonačelnik je zahvalio mladim vijećnicima i njihovim voditeljicama na angažmanu i zalaganju u pripremi materijala za sjednicu i na konstruktivnim prijedlozima koji će se u vidu zaključka uputiti nadležnim upravnim tijelima.

 Sjednici su, uz Gradonačelnika Tulia Demetliku prisustvovali Eni Modrušan, zamjenica Gradonačelnika Grada Labina, Anamarija Lukšić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju, Donald Blašković, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Bruno Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Edi Juričić, ravnatelj Osnovne škole Matije Vlačića Labin, članovi Savjeta mladih Grada Labina, voditeljice Gradskog vijeća mladih osnovnih škola i Srednje škole i predstavnici Vijeća učenika osnovnih škola sa voditeljicama.

gradsko vijeće mladih vijeće mladi labin