Održana 15. Regata Labinska republika

Održana 15. Regata Labinska republika

17.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu je u organizaciji našeg kluba održana 15. Regata Labinska republika za klasu krstaš OPEN. Na regati je sudjelovalo 10 posada, s ukupno 54 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije iz 6 jedriličarskih klubova.

Jedrilice su bile klasificirane u skupine ovisno o dužini broda te je održan jedan navigacijski plov po laganom maestralu. Start regate bio je u 11.15 h u rabačkom zaljevu, odakle su jedrilice krenule prema Svetoj Marini, gdje su okrenule bovu i jedrile prema Plominu, da bi u ciljnu ravninu ušle pred rabačkom rivom.

Na regati je najbrža posada bila Enigma kormilara Petra Šimunovića iz JK Senj u klasi Echo, koja je u točnih dva sata jedrenja ušla prva u cilj. U klasi Zero najbolja posada je bila La recession kormilara Damjana Miklavaca iz JK Maltezer. U klasi Bravo pobjednik je Fly 4 kormilara Ferda Matulje iz JK Reful ispred posade Alen kormilara Sandija Sinožića iz JK Kvarner. U klasi Charlie najbolja posada je bila Žut kormilara Mladena Babca iz YC Opatija ispred posade Carli kormilara Paola Toffettija iz JK Kavrner. U klasi Delta najbolja posada je bila Mia Mia 2 kormilara Leonida Holjara iz JK Opatija ispred posade Brina kormilara Michelea Dagostina iz JK Kvarner. U najmanjoj klasi Hotel jedrile su dvije posade JK Kvarnera, od kojih je prva u cilj ušla posada Bahia 1 kormilara Viktora Kulića Golje i Manole Miletić, a 2. Bahia 2 kormilara Enrica Kosa i Eugena Kulića Golje.

Zahvaljujemo svim posadama na sudjelovanju, svim sponzorima i dragim prijateljima koji su nam pomogli u organiziranju ovogodišnje regate te se nadamo da će se dogodine regata organizirati uz tradicionalnu manifestaciju na rabačkoj rivi. Sretno!


JK Kvarner

regata labinska republika jk kvarner klasa krstaš open