Održan seminar „Samoinicijativa za pokretanje vlastitih projekata“

Održan seminar „Samoinicijativa za pokretanje vlastitih projekata“

28.11.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U utorak, 26. studenog 2013. godine u Gradskoj knjižnici Labin održan je seminar „Samoinicijativa za pokretanje vlastitih projekata“.

 

U uvodnoj riječi labinski gradonačelnik Tulio Demetlika upoznao je sudionike s mjerama poticanja poduzetništva u Gradu Labinu, važnosti samoinicijative, te mogućnosti dobivanja potpora kroz uključivanje u Lokalnu akcijsku grupu „Istočna Istra“.

Voditelj seminara konzultant i trener Zrinski Pelajić iz tvrtke „Illyricum savjetovanje“ održao je vrlo zanimljivu i dinamičnu prezentaciju podijelivši s polaznicima dio svog bogatog iskustva stečenog kroz rad u privatnom i javnom sektoru, te sektoru pružanja usluga na međunarodnoj razini.

 

Obrađene su slijedeće teme; motivacija i teorija izbora (što je motivacija, važnost ispravnog stava, uloga i važnost samopouzdanja,definiranje vlastitih ciljeva), od poslovne ideje do profita (proces stvaranja, poslovna ideja, realizacija poslovne ideje, poslovni uspjeh), kako pokrenuti vlastiti biznis (poduzetnik i poduzetnički proces, put od ideje do biznisa, institucionalni okvir, tržište mogućnosti) i poslovni plan u koracima (zašto radimo poslovni plan, sadržaj poslovnog plana, kako prezentirati poslovni plan). Seminar je bio dobro posjećen, a imao je za cilj potaknuti građane da svoje ideje pretoče u poslovne prilike.

 

HBOR_sadržaj poslovnog plana.pdf178.63 KB
Samoinicijativa za pokretanje vlastitih projekata.pdf2.73 MB

 

seminar projekt gospodarstvo hbor