Održan sastanak s MO Labin Gornji

Održan sastanak s MO Labin Gornji

25.9.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovoga su tjedna nastavljeni sastanci s Mjesnim odborima, odnosno konzultacije oko sastavljanja Proračuna za iduću godinu, te je sastanak održan s članovima MO Labin Gornji.

Na sastanku su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković, pročelnica upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić,  Danijel Žužić, viši savjetnik za komunalnu infrastrukturu, Dalibor Zupičić direktor trgovačkog društva Labin 2000 te Kristina Sinčić Smoković, viša savjetnica za pravne poslove u ime Grada Labina s predstavnicima novoizabranog Mjesnog odbora.

Mjesnom odboru predstavljeni su dosad odrađeni, ali i planirani projekti za iduće razdoblje. Razgovaralo se o problematici prometa u Starom gradu, odnosno prometa u mirovanju, sanaciji igrališta u Pineti ali i projektu odvodnje te infrastrukturi starogradske jezgre.

Za projekt rekonstrukcije infrastrukture starogradske jezgre dobivena je lokacijska dozvola te se planira fazna realizacija. Završen je i idejni projekt zapadne obilaznice Grada Labina koji jednim dijelom prolazi kroz područje ovog mjesnog odbora.

Bilo je govora i o komunalnim zahtjevima pristiglim putem Mjesnog obora ili aplikacije Gradsko oko, poput postave klupica na Đilu, sanacije određenih prilaza i slično. Istaknuto je i kako je realizirana prva faza pripreme za postavu javne rasvjete u Gondolićima, a za sljedeću godinu planira se i postava javne rasvjete u naselju Presika, točnije na odvojku prema Mondcomercu za što je priprema odrađena.

Naglašeno je i kako se dio polupodzemnih kontejnera već ugradio, a u planu je i sanacija bankina prema Prtlogu. Za zgradu umjetničke škole škole odnosno kina, dobivena je građevinska dozvola te se planira prijava na najavljeni natječaj za energetsku obnovu javnih zgrada.

mjesni odbor mo labin gornji grad labin sastanak proračun konzultacije