Održan radni sastanak Općinskog vijeća o projektu odvodnje otpadnih voda

Održan radni sastanak Općinskog vijeća o projektu odvodnje otpadnih voda

19.1.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općinsko vijeće Raša, sukladno najavama od konca prošle godine, održalo je u četvrtak, 18. siječnja 2018. g., radni sastanak na temu Studije izvedivosti sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracije Labin-Raša-Rabac. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskih voda, zamjenik generalnog direktora Valentin Dujmović, njegova suradnica Fani Bojanić, te izrađivač Studije Josip Jozić iz tvrtke WYG savjetovanje Zagreb i recenzent Dražen Vouk.

Jozić je predstavio dva varijantna rješenja – prvi sa zajedničkim uređajem otpadnih voda u Bršici, kapaciteta 18 tisuća korisnika, te drugi sa zasebnim pročistačima na području grada Labina i naselja Raša. Dujmović je, uz to, govorio i o trećem rješenju, koje je zapravo, kako je kazao, ekološki poboljšana varijanta sa zajedničkim pročistačem u Bršici.

Uslijedila je dvosatna rasprava, tijekom koje su vijećnici naglasili važnost rješavanja ove problematike za Rašu. Mnoštvom pitanja o svim aspektima ovog projekta izgradnje vodno-komunalne infrastrukture u svrhu prijave na sufinanciranje iz EU-fondova izrazili su zabrinutost glede opcije sa zajedničkim velikim pročistačem u Raškom zaljevu. 

Predsjednik Općinskog vijeća Željko Zahtila ustvrdio je da će vijećnici u skoro vrijeme donijeti odluku o projektu odvodnje.

Podsjetimo, na snazi je zaključak Vijeća kojim je utvrđeno da je za Općinu prihvatljivo varijantno tehničko rješenje kojim je u Raši predviđena izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na postojećoj lokaciji, dok Grad Labin i Općina Sveta Nedelja imaju izgraditi zajednički pročistač na lokaciji u Labinu, iz kojeg će se pročišćene vode u zatvorenom sustavu transportirati kroz Rašu.
 

općina raša raša općinsko vijeće vijeće odvodnja