Održan prijem za najuspješnije učenike i studente

Održan prijem za najuspješnije učenike i studente

29.12.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Gradonačelnik Tulio Demetlika i Marija Kadoić-Balaško, gradska pročelnica za proračun, financije i društvene djelatnosti, primili su 28. prosinca  najuspješnije stipendiste Grada Labina. Svojim ocjenama nagradne stipendije zaslužio je 31 student i sedam srednjoškolaca.

Gradonačelnik je u svojem govoru  istaknuo kako su nagrađeni studenti i učenici ponos ne samo svojih roditelja već i našega grada. Rekao je kako su svojim zalaganjem i ulaganjem u sebe, najbolji ambasadori grada Labina.

Pravilnik o stipendijama potiče obrazovanje za deficitarna zanimanja i svake se godine nadograđuje kako bi bio što pravičniji. O tome se razgovaralo i na 27. prosinca održanoj sjednici Savjeta mladih Grada Labina.

Pored toga, na sjednici Savjeta mladih Grada Labina bilo je govora i o premalom broju mladih uključenih u aktivnosti vezane  za civilno društvo i lokalnu zajednicu  te ih je ovom prilikom Gradonačelnik pozvao na sudjelovanje. Također, pokrenuta je inicijativa za dobivanje certifikata Grada za mlade.

Na kraju, Gradonačelnik je uz lijepe želje upućene nagrađenim učenicima i studentima izrazio i nadu da upravo oni, nakon završenog školovanja svoj životni put nastave u Labinu.

 

najuspješniji studenti prijem učenici