Održan prijem za labinske volontere

Održan prijem za labinske volontere

9.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U petak, 4. prosinca u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, zajedno sa zamjenikom Zoranom Rajkovićem i pročelnicom Upravnog odjela za samoupravu i opće poslove Loretom Blašković, održao je prijem za volontere labinskih udruga.

 

Gradonačelnik je podsjetio da su Međunarodni dan volontera proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine s ciljem usmjeravanja pozornosti na važnost i značaj volonterstva u razvoju društva. Kako je istaknuto na prijemu, volonterstvo je jedan od najznačajnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakom društvu. Ovo je bila prigoda za zahvalu za njihov angažman i rad, za nesebično davanje svog slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije u dobrobit grada Labina i društva u cjelini. Podupiranjem udruga razvija i unaprjeđuje međusobna suradnja i nastavlja partnerski odnos Grada Labina i udruga u skladu sa Poveljom o suradnji, rekao je Demetlika.

 

Na području Grada Labina registrirano je 90-ak aktivnih  udruga od čega se polovica odnosi na sportske udruge. Grad Labin je u Proračunu za 2015. godinu osigurao oko 2 milijuna kuna za njihov rad. Pročelnica Blašković upoznala je prisutne s novim načinom financiranja udruga. S obzirom da je uvedeno dosta novina, pozvala je predstavnike udruga da se 17.prosinca odazovu radionici na tu temu. Zoran Rajković je prisutne upoznao s dvije novine, a to je da će Grad od iduće godine birati volontera godine te će potaknuti intenciju o održavanju Sajma udruga. Predstavnica udruge za mlade Alfa Albona, Renata Kiršić predstavila je projekt Razvoja volonterstva na Labinštini.

 

 

volonter demetlika prijem udruga alfa albona loreta blašković volonteri