Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi – uručena prva zahvalnica za 125 darivanja!

Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi – uručena prva zahvalnica za 125 darivanja!

28.10.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom nacionalnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, danas se u prostoru amfiteatra u Starom gradu održao, već tradicionalan, prijem za jubilarne darivatelje krvi sa područja Grada Labina i općina Raša i Sveta Nedelja. Ove godine, za ljude koji su svoju humanost darivanjem krvi iskazali već 50, 75, 100 i, po prvi put na Labinštini, čak 125 puta.


S obzirom na već poznatu situaciju s epidemijom koronavirusa, današnji prijem organiziran je u nešto drukčijem obliku no inače, sunčan dan omogućio je da to bude na otvorenom, uvijek uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


Gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, načelnica Općine Sv. Nedelja, Irene Franković te načelnica Općine Raša Glorija Paliska uručili su zahvalnice te prigodne poklone svojim sugrađanima. Prijemu su u ime Gradskog društva Crvenog križa Labin nazočile dopredsjednica Đurđica Martinčić te djelatnica Barbara Škopac Belušić, koje su se zahvalile darivateljima, ali i Gradu i općinama Raša i Sveta Nedelja na podršci.


Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina zahvalio se predsjedniku i prisutnoj dopredsjednici, ravnateljici, stručnoj službi, kao i svim volonterima Gradskog društva Crvenog križa Labin za sve što čine godinama, ali i za neizmjeran doprinos tijekom epidemije i volonterski rad za što im je ove godine uručena i zahvalnica Grada Labina prilikom obilježavanja Dana Grada.


„Vrijeme novih okolnosti pokazalo je zapravo kako smo svi mi ljudi zapravo „mali“ i kako je za sve u životu potrebno i puno sreće, a upravo ste vi ti koji donosite sreću i spašavate živote drugima. Na svima nama je obveza i odgovornost da educiramo i potičemo mlade ljude da daruju tu dragocjenu tekućinu.“ – poručio je gradonačelnik Valter Glavičić te je svima u ime Grada Labina i općina Raša i Sveta Nedelja čestitao nacionalni dan darivatelja krvi.


Za 50 darivanja nagrađeni su Dražen Turković iz Sv. Nedelje, Branimir Dimić Popović, Robert Dundara, Ranko Tajmer i Alen Licul s područja Grada Labina te Zdravko Bek iz Raše. 


Za 75 darivanja priznanja su dobili Željko Vujičić sa područja Grada Labina te Mladen Adum i Ruža Đurček s područja Općine Raša. Važno je i naglasiti kako je Ruža Đurček kao žena, sa svojih 75 darivanja izjednačena sa 100 darivanja muškog donora krvi.


Loreto Lancia i Željko Radivoj nagrađeni su za 100 darivanja, dok je Dariu Dobriću uručena zahvalnica za rekordnih 125 darivanja, za što se prvi put daje zahvalnica na području na kojem djeluje labinski Crveni križ. Sva trojica su sa područja Općine Raša.


Na prijemu je istaknuto kako su, u posljednje vrijeme, nove darivateljice krvi većinom žene. Jubilarni darivatelji i ovom prilikom pokazali su svoju skromnost i plemenitost, i na tome im od srca i čestitamo!

dobrovoljni darivatelji krvi krv humanost prijem