Održan prijem za delegaciju talijanskog Casarana

Održan prijem za delegaciju talijanskog Casarana

24.4.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada jutros su u prostorijama gradske uprave održali prijem za delegaciju talijanskog grada Casarana na čelu s gradonačelnikom Pompiliom Giovanniem Ottaviom De Nuzzi.

 

Predstavnici grada Casarano sudjeluju na jučer otvorenim Danima zelene i plave energetske tranzicije koji se održavaju u našem gradu, a IRENA – Istarska Regionalna Energetska Agencija i Grad Labin jedni su od organizatora. Grad Casarano jedan je i od partnera IRENA-e u provođenju projekta AWASTER vrijednog više od 1,5 milijuna eura, a koji za cilj ima promicanje cirkularne ekonomije, minimiziranje stvorenih količina otpada kao i suradnju  hrvatskih i talijanskih obalnih područja, odnosno regija.

 

Na današnjem prijemu razgovaralo se i o mogućim budućim oblicima suradnje između Labina i Casarana te zajedničkim projektima temeljenim upravo na temama koje su aktualne na konferenciji koja se održava u Labinu poput implementacije i realizacije zelene tranzicije.

Giovanni Ottavio De Nuzzi federika mohorović čekada prijem talijani