Održan prijem povodom Međunarodnog dana djeteta

Održan prijem povodom Međunarodnog dana djeteta

20.11.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenog u cijelom svijetu kao spomen kada je 1959. godine Generalna Skupština UN-a usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, te Dan kada je – trideset godina poslije – 20. studenog 1989., usvojila i Konvenciju o pravima djeteta. To je dokument koji predstavlja temelj za bolji život djece i najšire prihvaćeni akt o ljudskim pravima na svijetu.

 

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika tim je povodom danas primio članove Gradskog vijeća mladih iz osnovnih škola Matije Vlačića i "Ivo Lola Ribar“ te Srednje škole Mate Blažine, predstavnike Vijeća učenika osnovnih škola te djecu polaznike Centra „Liče Faraguna“.

 

Na današnji dan prije godinu dana Labin je dobio status, počasni naziv „Labin-grad prijatelj djece“  što je najviše javno društveno priznanje svima koji su u Gradu zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu, te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece.

 

prijem demetlika međunarodni dan djeteta