Održan prijem povodom Dana civilne zaštite

Održan prijem povodom Dana civilne zaštite

1.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 1. ožujka, danas je gradonačelnik Labina Valter Glavičić primio predstavnike operativnih snaga civilne zaštite Grada Labina.

Čestitavši Dan civilne zaštite, gradonačelnik Glavičić zahvalio je svim službama na suradnji koju je ocijenio dobrom. “Naš je zadatak napraviti ustroj sustava, financirati taj sustav te kada se dogodi situacija intervenirati profesionalno i kvalitetno. Pred dvije godine suočili smo se s nečim novim i nepoznatim; djelovali smo brzo i efikasno i sve nas je to još više zbližilo u ovim COVID vremenima. Vjerujem da ćemo nastaviti i u budućnosti surađivati efikasno na korist cijele zajednice.“

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Labina i vatrogasni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin Saša Stepančić, koji je ovu funkciju preuzeo pred nepunih mjesec dana, pozdravio je prisutne uz nadu da će se suradnja odvijati još bolje nego prije, obzirom da u sustavu civilne zaštite djeluje mnogo snaga koje zajednički surađuju za dobrobit svih.

Čestitkama povodom dana Civilne zaštite pridružio se i Denis Stipanov, zamjenik načelnika Stožera CZ Grada Labina i voditelj Službe civilne zaštite vatrogasne zajednice Istarske županije, koji je podsjetio na par povijesnih crtica od samih početaka uspostave obilježavanja ovog međunarodnog i nacionalnog dana te se zahvalio gradonačelniku na dobroj suradnji i što je prepoznao ovaj dobar sustav.

Na današnjem se susretu razgovaralo i o potrebi volontiranja i edukacije o civilnoj zaštiti, a istome su, osim ranije navedenih, prisustvovali i Mladen Kiković, voditelj SCZ Pazin, Morin Hukić iz Gradskog društva Crvenog križa Labin, Nataša Zaccai iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ Ispostave Labin, Oliver Bošnjak iz Policijske postaje Labin, Donald Blašković iz 1. Maja te Vedran Kos kao predstavnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Podsjetimo, Civilna zaštita je sustav organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara, okoliša u velikim nesrećama i katastrofama te otklanjanje posljedica terorizma i ratnih razaranja. Danas, civilna zaštita u Republici Hrvatskoj predstavlja sustav organiziran na lokalnoj, područnoj i nacionalnoj razini koji se temelji na načelima supsidijarnosti, solidarnosti i kontinuitetu djelovanja.

civilna zaštita denis stipanov prijem valter glavičić saša stepančić oliver bošnjak