Održan memorijal `Marin Brkarić` u gađanju letećih meta, disciplina trap

Održan memorijal `Marin Brkarić` u gađanju letećih meta, disciplina trap

4.7.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

ŠUŠNJEVICA - Nepunu godinu dana nakon smrti strastvenog lovca i strijelca Marina Brkarića, Streljačko društvo Učka Šušnjevica organiziralo je memorijalni turnir u njegovu čast, s namjerom da se održava svake godine i postane tradicija.

Marin je bio jedan od najzaslužnijih za osnivanje streljačkog društva i isto tako za izgradnju olimpijskog strelišta u Šušnjevici. Ljubitelj prirode, lova i letećih meta kao gradonačelnik Labina, dožupan Istarske županije i saborski zastupnik dao je značajan doprinos razvoju ovih aktivnosti, ne samo u rodnom kraju već i u Istri i šire.

Brojni lovci i strijelci iz čitave Istre, u susretu prožetom emocijama i sjećanjima na kolegu i prijatelja u kojem rezultati nisu bili u prvom planu, ogledali su se u njegovoj omiljenoj disciplini, u trapu. Uz puno simbolike, porečki Labinjani otac i sin Mario i Paolo te Adriano premoćno su pokorili konkurenciju. Obraz domaćina osvjetlali su veterani Bruno Runko i Đildo Franković osvojivši prvo odnosno treće mjesto. Valja istaknuti juniora Alena Čekića iz Kanfanara, mladu nadu istarskog streljaštva, koji je "ubivši" seniorski rezultat najavio uspješnu sportsku karijeru.

Rezultati, seniori: 1. Mario Labinjan (Mladost) 64/75 (+1), 2. Adriano Labinjan (Gusar) 64, 3. Paolo Labinjan (Gusar) 62, 4. Slobodan Mraković (Gusar) 61, 5. Emilian Franković, (Učka) 59 6. Zdenko Jurman (Učka) 58.

Veterani: 1.Bruno Runko (Učka) 40/50, 2. Stanko Kancelar (Istra) 36, 3. Đildo Franković (Učka) 34. Juniori: 1. Alen Čekić 39/50. S. KANCELAR

 

 

memorijal marin brkarić gađanje lovstvo trap leteće mete natjecanje