Održan boćarski turnir za učiteljice razredne nastave

Održan boćarski turnir za učiteljice razredne nastave

18.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nives Matić iz OŠ Vazmoslav Gržalja iz Buzet i Mikela Lukšić Banko iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Čepića pobjednice su premijernog promotivnog boćarskog turnira u parovima za učiteljice razredne nastave istarskih osnovnih škola, što ga je u skopu priprema za drugu sezonu projekta Boćajmo u školi, koji za cilj ima populariziranje boćanja kod istarskih osnovaca, 14. ožujka 2015. priredio Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza. 

Na turniru na kojem se u pazinskoj gradskoj boćarskoj dvorani natjecalo osam parova učiteljica      2. mjesto osvojile su Barbara Gavranić i Irena Ivančić (Područna škola Vižinada OŠ Jože Šurana iz Višnjana), 3. mjesto Ana Pahović (PŠ Vižinada) i Davorka Travan (OŠ J. Šurana), a 4. mjesto Elena Brajković (OŠ Vladimira Nazora iz Pazina) i Ivana Baća (PŠ Gračišće OŠ V. Nazora).

Pored navedenih parova natjecale su se i Kristina Mijandrušić Ladavac i Elizabeta Ferenčak (PŠ Karojba OŠ V. Nazora), Anica Valenta, Mirjana Grgić, Mirjam Cesar, Dijana Vlaisavljević i Keti Melnjak (sve OŠ Šijana Pula), te Vilma Banovac i Tatjana Relić (OŠ Petra Studenca iz Kanfanara).

Svim učesnicama svakako treba odati priznanje za sam nastup na turniru s obzirom da je većini natjecateljica to bio i prvi susret s boćanjem. No u savladavanju prvih boćarskih vještina na ovom su im turniru pomagali i svojevrsni mentori, aktivne boćarice prvoligaške ekipe Labina Tanja Grubiša, Anika Ujčić i Snježana Klanjac, te Alfred Matijašić i jedan od velikana hrvatskog boćanja, nekadašnji dvostruki svjetski prvak Valter Ivančić.

Tijekom trajanja turnira učiteljice su se upoznale s načinom na koji se provodi natjecanje Boćajmo u školi za učenike nižih razreda osnovnih škola, da su i ove godine osigurane vrijedne nagrade za najbolje učenike u ovom natjecanju, te da su za sve djevojčice i dječake koji se žele nastaviti baviti boćanjem treninzi u boćarskim središtima koji imaju organizirane škole boćanje besplatni.

Svaka učiteljica dobila je na poklon prigodnu majicu, a svaka škola iz kojih su se učiteljice natjecale i promotivni DVD o projektu Boćajmo u školi.

Na kraju natjecanja je najboljima pehare uručio Davor Sloković, član Izvršnog odbora IBS-a.

Po završetku natjecanja učesnice turnira su imale progodu pogledati i prvoligaški susret boćara Trio Pazina i riječkog Vargona.

 

PR

 

 

mikela lukšić banko boćanje