Održan 37. Memorijalni turnir „Josip Ružić“

Održan 37. Memorijalni turnir „Josip Ružić“

16.8.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Povodom obilježavanja Dana Grada Labina ove se godine po 37. put održao tradicionalni boćarski turnir Josip Ružić.

Turnir se odigrao u subotu, 11. kolovoza u jutarnjim satima na boćalištu Šćiri, a nastupilo je tridesetak boćara iz Hrvatske i Slovenije. Zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada otvorila je turnir, ali i zahvalila organizatorima koji ovu tradiciju njeguju već godinama, te svim boćarima poželjela puno uspjeha.

U ime obitelji Ružić otvorenju turnira su prisustvovali sin Čedomir, te unuka i praunuk Josipa Ružića.
U organizaciji BK „Rudar“ iz Labina, u sklopu obilježavanja Dana Grada Labin, 11. kolovoza 2018. godine održan je 37. Memorijalni turnir „Josip Ružić“. Natjecanje se odigravalo na boćalištu Šćiri.
Na turniru je i ove godine sudjelovalo 12 ekipa: Labin, Kršan, Raša, Jedinstvo Nedešćina, Tupljak, Vodnjan, Tabor Ozeljan (SLO), Puris, Potpićani te tri ekipe domaćina.


Pobjednik turnira je ekipa Purisa, koji su u finalu bili bolji od ekipe Vodnjana, dok je jedna ekipa domaćina BK „Rudar“ u borbi za treće mjesto bila bolja od ekipe Tupljaka. Najbolji koštadur bio je Milan Turčinović iz Purisa, dok je najbolji izbijač bio Ivan Pifar iz ekipe BK „Raša“.

Bila je ova ovo još jedna prezentacija dobrog boćanja u našem gradu te se skoro nadamo uspješnim nastupima labinskih boćara pod novim zatvorenim krovom, obzirom na najavu natkrivanja boćarskog igrališta na Šćirima u centru grada.

boćanje boćarski turnir memorijal josip ružić