Održan 10. memorijal „Nedim Kovačević“ - Rabački nogometni maestro se oprostio na očevom memorijalu, Rudar pobjednik turnira

Održan 10. memorijal „Nedim Kovačević“ - Rabački nogometni maestro se oprostio na očevom memorijalu, Rudar pobjednik turnira

27.8.2018. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport


Jučer je na rabačkoj Mestalli odigran deseti memorijal „Nedim Kovačević“ u spomen na velikog nogometaša i trenera. Na turniru su, kao i svake godine, sudjelovali domaćin Rabac, Rudar, Raša 1938 i Cement.


Iako su samo dan ranije seniori Rudara imali utakmicu, nije bilo spora oko toga hoće li nastupiti na turniru, obzirom na veličinu čovjeka čije ime turnir nosi, ali i na jedan raritet. Naime, jučer se od aktivnog nogometa oprostio Vedran Kovačević, sin preminulog Nedima.


Bivši igrač Rudara, Segeste, Ponikva, Jedinstva Omladinac i Rapca igrao je jedan dio karijere i u Italiji, a svojim je karakterom i ponašanjem na terenu i izvan njega gotovo uspio zasjeniti maestralni dio koji je odrađivao u kopačkama, na travi. Iako je svugdje ostavio lijepe uspomene, Rudar i Rabac ga jedini smiju nazivati svojom legendom.


Izašao je s terena nakon uvodnih desetak minuta susreta Rudar-Rabac kojeg je četvrtoligaš dobio 2:1 golovima Macana i Paića, dok je za Rapčane pogodio dojučerašnji „kovar“ Carlo Škopac. U drugom polufinalu je Cement preko dvostrukog strijelca Roberta Peruška pobijedio Rašu 1938 koja je okončala turnir na četvrtom mjestu obzirom da je domaćin Rabac s 2:1 bio bolji od njih u susretu za treće mjesto.


U finalu su nakon 0:0 odlučili jedanaesterci, a tu je Rudar imao malo više sreće od Cementa. Uz sreću, imao je i raspoloženog Livija Legca na golu koji je obranio dva jedanaesterca.
vedran kovačević memorija nogomet memorijalni turnir nedim kovačević rabac nk rabac mestalla