Odobrena financijska sredstva za projekt "U zdravom duhu, zdravo tijelo" OŠ Matija Vlačić Labin

Odobrena financijska sredstva za projekt "U zdravom duhu, zdravo tijelo" OŠ Matija Vlačić Labin

5.2.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je financijska sredstva u iznosu od 2.000 € za naš preventivni projekt „U zdravom duhu, zdravo tijelo“. Riječ je o financiranju projekata u sklopu preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./24.

Opći cilj projekta „U zdravom duhu, zdravo tijelo“ jest očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja prevencijom razvoja psihičkih poremećaja u osnovnoškolskoj dobi povezanih s anksioznošću, depresivnošću i problemima u učenju, a kroz jačanje socijalno-emocionalno-životnih vještina, vještina opuštanja i vještina učenja učenika. Projekt će se realizirati kroz aktivnosti: radionički rad u maloj grupi, individualni savjetodavni rad, radionički rad u razrednoj grupi, posjet gradskom savjetovalištu, osmišljavanje, provedbu i predstavljanje rezultata istraživanja u psihologiji, debatu, medijsko izvještavanje o projektu i temi mentalnog zdravlja, osmišljavanje i održavanje dramske predstave, predavanje za učitelje i roditelje, konzultativni rad s učiteljima i prikaz projekta drugim stručnjacima. U projektu sudjeluju svi učenici 4. i 5. razreda, učenici članovi Gradskog vijeća mladih naše škole, učenici polaznici dramske grupe i učenici polaznici medijske grupe.

Financijskim sredstvima opremit ćemo savjetovalište za učenike, omogućiti učenicima savjetovanje u gradskom savjetovalištu i ugostiti predavače na temu mentalnog zdravlja.

Izvoditelji aktivnosti su psihologinje Lorena Černjul i Iva Sergo, pedagoginja Elide Živić, knjižničarka Silva Tenčić, učiteljice Silvia Česnik, Tajana Kovačić, Marta Verbanac i Dilana Dagostin Mohorović te ravnateljica Sanja Gregorinić Trumić.

Voditeljica projekta je psihologinja Iva Sergo.


OŠ M.V. Labin


Foto: Open art

oš matija vlačić u zdravom duhu zdravo tijelo iva sergo mentalno zdravlje