Odlično na Istarskoj romantičnoj noći u Kršanu

Odlično na Istarskoj romantičnoj noći u Kršanu

16.8.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

Zidine drevnog kršanskog kaštela i crkveni zvonik bili su odlične kulise sinoćnje glazbeno-pjesničke priredbe Istarska romantična noć, koju je u organizaciji Turističke zajednice Općine Kršan, umješno vodio vodio pulski pjevač i skladatelj Bruno Krajcar.

Uspješno se unijevši u ulogu domaćina Krajcar je na pozornicu, pred nekoliko stotina ljudi i vedrim nebom objasnim mjesečinom, najprije pozvao domaće sopce i kantadore Noela Šurana, Zorana Karlića i Đordana Viškovića. Nakon nekoliko njegovih skladbi, među kojima je bilo mjesta i za stihove Mate Balote u više je navrata svoje, i erotikom obilježene stihove na pjevnom žminjskom dijalektu, ali i standardu, izgovarala Vesna Petrić-Terzić.

Opuštena publika je pljeskala uspješnim izvedbama ženske klape "Teranke" iz Pule, a potom je temperaturu podigla Karin Kuljanić, potaknuvši i publiku na zajedničko pjevanje. U sličnom je tonu otpjevao jednu pjesmu donedavni raški župnik don Vinko Puljić, koji je prije Istarske romanične noći prevpodio misu u kršanskoj župnoj crkvi, uz nastup VIS-a "BEN HUR" iz Rijeke.

Istarska romantična noć završila je, nakon gotovo dvo i pol satnog trajanja, druženjem gledatelja i izvođača u nedavno obnovljenoj loži unutar kršanskog kaštela, koji vapi za obnovom. (MM)

Kršan istarska romantična noć zabava Bruno Krajcar Vinko Puljić Karin Kuljanić