Odgovorno upravljanje i kontrola financija ključ uspjeha

Odgovorno upravljanje i kontrola financija ključ uspjeha

4.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Vrlo opširno je na preksinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Raše načelnica Glorija Paliska Bolterstein govorila o svom polugodišnjem radu. Posebno je međutim izdvojila kako je s obzirom na opravdane pritužbe građana na smrad koji dolazi iz kanala što teče kroz Rašu inicirala kod Hrvatskih voda izvođenje radova na zaštiti od štetnog djelovanja voda: (ton – Glorija Paliska Bolterstein). Dodala je raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein kako je ovo trenutačno najveća investicija Hrvatskih voda u Istarskoj županiji.

Sumirajući izvještaj o polugodišnjem radu Glorija Paliska Bolterstein je kao najvažnije rezultate svog rada istaknula da je: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 1). Naglasila je ona i kako je od početka svog mandata krenula osmišljavati i donositi odluke koje donose napredak u svim segmentima, a sve sa ciljem svekolikog boljitka Općine Raše. U mnogome sam se posvetila, rekla je raška načelnica, buđenju gospodarstva i to od gradnje smještajnih kapaciteta na obali, za što će se preduvjeti osigurati izmjenama, kako je kazala, dosadašnjih nelogičnosti u Prostornom planu uređenja, preko vrednovanja rudnika kojeg žele pretvoriti u atrakciju za cjelogodišnji turistički proizvod, do stavljanja u funkciju poljoprivrednih površina u Raškoj dolini. Vjerujem da polugodišnje izvješće o mom radu svjedoči o odgovornoj politici upravljanja, o kontroli financija, zaključila je raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 2).

 

Predstavljajući izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, raška načelnica je kazala kako je on rezultat vrlo odgovorne i kontinuirane politike upravljanja proračunskim sredstvima: (ton – Glorija Paliska Bolterstein 3).  Na prihodovnoj strani raški proračun je u šest mjeseci ostvaren u visini od 6.718.198 kuna ili 44,27 posto od plana, a s rashodovne strane u visini od 7.298.476 kuna ili 42,54 posto planiranog. Višak prihoda tako iznosi 1.401.072 kuna s obzirom na prenesen prošlogodišnji  višak od 1,9 milijuna kuna.

 

Foto: rasa.hr

 

 

 

 

općina raša sjednica glorija paliska bolterstein raša financiranje