Odgođena naplata ulaska u Park prirode Učka

Odgođena naplata ulaska u Park prirode Učka

9.5.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Najavljena naplata ulaska u Park prirode „Učka“ se odgađa dok se ne uspostavi i obrazloži model naplate te se prilagodi vremenu trenutku, ljudima i navikama, izvijestio je danas primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Mislim da naplata nije sporna, ali jest način i vjerujem da će Upravno vijeće Parka prirode "Učka" to sigurno prihvatiti i prepraviti odluku, rekao je župan nakon sastanka s načelnicima i gradonačelnicima s područja Liburnije - iz Matulja, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

Vjerujem da je svima u interesu da pomognu Parku prirode Učka, da bude što kvalitetniji u sadržajima, za sve generacije, dodao je.

Nedavna odluka Parka prirode „Učka“ da će od početka svibnja naplaćivati ulaznice za to područje, od po 20 kuna po osobi, izazvala je dosta negativnih reakcija u javnosti te među lokalnim stanovništvom.

Župan Komadina izvijestio je da se na sastanku razgovaralo i o pomorskom dobru, uređenju obalnog pojasa, plažama i koncesijama te uređenju i proširenju lučkog područja.

Najavio izmještanje Hitne pomoći, vatrogasaca i Doma zdravlja iz sadašnjeg skučenog prostora u Opatiji, nakon uređenja vlasničkih odnosa, te da će se nastaviti razgovori s Hrvatskim cestama o fazi i dinamici projekta opatijske obilaznice.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić najavio je otvaranje nove sportske dvorane u Matuljima, u drugoj polovici svibnja, a lošim je ocijenio najavljeno ukidanje Zakona o brdsko-planinskom području, budući da Matulji pripadaju u to područje.

Pojasnio je, naime, da su Matulji kvalitetno iskoristili mogućnosti iz tog zakona, pogotovu u izgradnji komunalne infrastrukture.

Sudionici sastanka izvijestili su i od stanju drugih projekata, primjerice o izgradnji golf igrališta u Brseču, koje bi se gradilo kao projekt javno-privatnog partnerstva (JPP), budući da je najveći dio zemljišta za planirano golf igralište u privatnom vlasništvu. (Hina) 

 

naplata pp učka učka