Odbor za financije Općine Raša:“Prostorni plan omogućio bi dodatne prihode!“

Odbor za financije Općine Raša:“Prostorni plan omogućio bi dodatne prihode!“

28.4.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnici Općine Raša donijeli su Odluku o izvršenju Proračuna za 2009. godinu. Proračunom za prošlu godinu, III izmjenama, planirano je ostvarenje sredstava u visini 20,6 milijuna kuna, a ukupno su ostvarena sredstva u iznosu 12,6 milijuna kuna, ili 61% u odnosu na godišnji plan.

 

Potraživanja Općine Raša 31. 12. prošle godine iznosila su 3,5 milijuna kuna, a općina je pokrenula četiri postupka ovrhe za zakupnine kao i za dužnike po osnovi najamnine za stanove i rate za prodane stanove. Damir Višković, predsjednik Odbora za financije i gospodarstvo iznio je prijedloge koji su definirani na posljednjoj sjednici Odbora.

 

Mišljenja su da se rebalansom svi troškovi trebaju svesti u najmanje okvire. Nužnim smatraju donošenje Prostornog plana kako bi se otvorila mogućnost za stvaranje dodatnih prihoda. Očekuju od načelnika prijedlog kako pokriti minus od tri milijuna kuna.

Također traže analizu troškova reprezentacije. Vijećnici su također imali primjedbe na ostvarenje proračuna za prošlu godinu no u konačnici je Odluka prihvaćena s jednim glasom protiv.

 

Povezana vijest:

Općina Raša gotovo jedina u Hrvatskoj u kojoj je Prostorni plan uređenja tek u fazi javne rasprave

 

općina raša prostorni plan pino knapić općinsko vijeće