Od utorka na tri mjeseca: Zatvara se cesta Most Raša - Barban

Od utorka na tri mjeseca: Zatvara se cesta Most Raša - Barban

25.2.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika i raški načelnik Josip Knapić pozivaju građane na razumijevanje zbog, kako vele, nužnog zatvaranja dionice državne ceste od Mosta Raše do Barbana, koja se obnavlja već mjesec dana. Njome se, naime, počevši od utorka, neće moći prometovati tri i pol mjeseca radi gradnje i rekonstrukcije mostova. Dnevni putnici na relaciji Labin - Pula negoduju jer će, vozeći jedinim rezervnim pravcem - onim preko Potpićna, Sv. Katarine i Žminja, umjesto 50-ak kilometara, prevaljivati gotovo dvostruko više.

Ismeta Jovičić iz Mosta Raše, koja radi u Puli, prenosi nam, pokrenula je peticiju u Raši, Labinu i Barbanu sa zahtjevom da se prvenstveno radnicima, učenicima i studentima osigura prolaz.

- Vjerujem da će stanovnici Labinštine prihvatiti da je neophodno rekonstruirati tu dionicu zbog kvalitetnije povezanosti s Pulom te sigurnosti prometa. Ondje su česte nesreće, pogotovo za kišnog vremena te se, kao lokalna zajednica, od 1984. i velike poplave kod Hrvatskih cesta neprekidno borimo za sanaciju prometnice. Izvođači radova obećali su da će učiniti sve ne bi li prometovanje tom dionicom omogućili i prije 15. lipnja, ističe Demetlika.

Naglasio je da toliko pozivanja i pripadajućih peticija građana nije bilo kada se lani obnavljala dionica između Lupoglava i Buzeta, premda je promet bio preusmjeren na uske seoske ceste, a kamioni su morali zaobilazno preko Pazina.

Raški načelnik Knapić priznao je da su se građani i njemu javljali žaleći se na zatvaranje prometnice. Najavljuje da će razmotriti mogućnost da makadamski put od Mosta Raše prema Mostu Pićan (i Sv. Katarini) saniraju pijeskom i učine ga prohodnijim. To bi, kaže, malo skratilo put prema Puli stanovnicima Raše, Brgoda, Koromačna i okolnih mjesta.

- Najvažnije je što će se nanovo izgraditi most Sv. Foška, koji je toliko derutan i nestabilan da ne bi izdržao sljedeću poplavu, zaključio je Knapić. (Igor RADIĆ)

Školski autobus iz Raše u 6 sati

Autobus za Pulu, koji uglavnom koriste srednjoškolci i studenti s Labinštine, od utorka će polaziti iz Raše u 6 sati, preko Labina, Vozilići, Potpićna, Sv. Katarine i Žminja, doznajemo od Branka Škofa, voditelja ovdašnje Autotransove ispostave. Ta je linija dosad kretala iz Labina u 6.30 sati.Istom će rutom voziti povratno iz Pule od 14.15 sati. Škof tvrdi da će se tek u ponedjeljak objaviti pravce ostalih redovnih međugradskih autobusnih linija.

 

prometnica most raša barban d66 zatvaranje prometa zatvorena cesta