Od ponedjeljka u Grad Labin po bonove za školski pribor

Od ponedjeljka u Grad Labin po bonove za školski pribor

15.8.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

I ove godine, unatoč smanjenim proračunskim prihodima, Grad Labin nastavlja s dobrom praksom sufinanciranja nabavke školske opreme i pribora za djecu čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa, te za obitelji s troje i više malodobne djece koje ostvaruju pravo na dječji doplatak. Pravo vrijedi i za sve obitelji s jednim ili dva malodobna djeteta, čiji prosječni mjesečni dohodak po članu kućanstva ne prelazi 33,66% (1.119,53 kn) proračunske osnovice, kao i za obitelji čiji su jedan ili oba roditelja dugotrajno nezaposleni s urednom prijavom u evidenciju HZZ, ili pak trajno onesposobljeni za rad, a pravo mogu ostvariti i korisnici socijalnog programa Grada Labina, odnosno roditelji koji zadovoljavaju socijalni uvjet (pravo na zajamčenu novčanu naknadu, osobnu invalidninu), uvjet prihoda prema Odluci o socijalnoj skrbi grada Labina, te posebni uvjet – ukoliko je učenik dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.

Pomoć za nabavku školske opreme i pribora dodjeljuje se građanima u obliku bonova, koji iznose 250 kuna za učenike nižih razreda osnovne škole, 300 kuna za učenike viših razreda, te 350 kuna za učenike srednjih škola. Sredstva za sufinanciranje školskog pribora u visini od 40.000,00 kn osigurana su u ovogodišnjem proračunu Grada Labina.

 Bonovi će se od ponedjeljka 17. kolovoza, od 8 do 15 sati, moći preuzeti na porti gradske uprave Grada Labina, Titov trg 11, uz prethodnu telefonsku najavu na broj 866-842 te predočenje potrebne dokumentacije.

grad labin sufinanciranje školska oprema i pribor