Od ove godine Pula povezana s Moskvom, Bruxellesom i Helsinkijem

Od ove godine Pula povezana s Moskvom, Bruxellesom i Helsinkijem

18.4.2011. // iPress // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Između desetak svjetskih zrakoplovnih kompanija i Ministarstva turizma RH potpisan je ugovor o udruženim promotivnim aktivnostima na inozemnom tržištu kojima se želi privući turiste u Hrvatsku, osobito u predsezoni i posezoni. Ovime je već osiguran dolazak oko pola milijuna turista u ovogodišnjoj predsezoni i posezoni.

Ugovore su s Ministarstvom turizma potpisale kompanije Thomas Cook, German Wings, Croatia Airlines, Ryanair, Thomson Airways, Norvegian Air i druge kompanije te po prvi put i njemačka kompanija Airberlin, jedna od najvećih zrakoplovnih kompanija u Europi, koja će ove predsezone imati 17 tjednih letova iz njemačkih gradova prema Rijeci i Splitu.

Očekuje se da bi zbog ovih aktivnosti promet u zračnim lukama mogao porasti za pet posto, a da će broj putnika dosegnuti 5,5 milijuna.

Pulska zračna luka ove će sezone redovnim letovima biti povezana s osam europskih zemlja, odnosno deset gradova. Uz već postojeće sezonske redovne letove prema Londonu, Amsterdamu, Stockholmu, Oslu, Frankfurtu, Kölnu i Berlinu, od ove godine Pula će biti povezana i Moskvom, Bruxellesom i Helsinkijem.

Zrakoplovni prijevoznik Blue 1 povezivat će Helsinki i Pulu tjednim letom i to subotom od 28. svibnja do kraja rujna.

S moskovskih aerodroma Šeremetjevo i Domodedovo zrakoplovni prijevoznik Transaero za Pulu će polijetati četiri puta tjedno od sredine lipnja do rujan.

Zrakoplovna kompanija Ryanair s letovima iz Frankfurta, dva puta tjedno, i s londonskog Stansteda, četiri puta tjedno, krenula je već 29. ožujka. Ryanair će Pulu od lipnja do rujna dva puta tjedno povezivati i s Bruxellesom.

Germanwings ima dvije izravne veze iz Pule i to prema Kölnu i Berlinu, četiri, odnosno dva puta tjedno. Iz Pule prema Njemačkoj jednom tjedno letjet će i kompanija Intersky.

Norwegian letovi za Pulu iz Osla idu jednom tjedno od travnja do kraja listopada, dok će u samoj špici sezone letjeti dva puta tjedno, a letovi iz Stockholma za Pulu započinju 29. lipnja i traju do 10. kolovoza jednom tjedno.

Domaća zrakoplovna kompanija Croatia Airlines iz Pule za Amsterdam i obrnuto letjeti će jednom tjedno, odnosno utorkom od 17. svibnja do kraja rujna.

Osim redovnih letova u Zračnoj luci Pula očekuju se i brojni charteri s turistima iz Rusije, Ukrajine, Italije, Francuske, Britanije, Rumunjske. (IVM)

 

pula avion avionske linije putovanje zračna luka pula