Od 1. lipnja do 1. listopada zabranjen rekreativan ribolov ušću rijeke Raše

Od 1. lipnja do 1. listopada zabranjen rekreativan ribolov ušću rijeke Raše

8.5.2012. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

PU istarska upozorava građane da je u posebnom rezervatu Limski kanal  zabranjen ribolov. Naime, rekreacijski ribolov je trajno zabranjeno obavljati u lukama i lučicama, te na plažama i kupalištima u vremenu od 1. svibnja do 1. listopada. Zabrane su i u posebnim rezervatima; ušćima rijeka Dragonje, Mirne, Raše, te u Limskom kanalu i u području Nacionalnog parka u  Fažanskom kanalu, Medulinskom zaljevu.

U Republici Hrvatskoj regulirano je obavljanje športskog kao i rekreacijskog ribolova na moru. Za obavljanje rekreacijskog ili športskog ribolova u ribolovnom moru Republike Hrvatske potrebna je dozvola, bez obzira obavlja li se sa obale ili iz brodice. Ovaj ribolov uređen je Zakonom o morskom ribarstvu, Pravilnikom o rekreacijskom ribolovu na moru i Pravilnikom o športskom ribolovu na moru.

 

Porečka je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom iz Pazina utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakoniti ribolov.

Naime,  muškarca su policijski službenici zatekli jučer u 20 sati u posebnom rezervatu Limski kanal, kako sa obale uz pomoć ribolovnog štapa obavlja ribolov. Utvrđeno je kako je izlovio oko 5 kg razne ribe na području gdje je ribolov zabranjen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 41-godišnjaka slijedi  podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela protuzakoniti ribolov redovnim putem.

 

ušce rijeka raša raša