Obnovljene pomoćne prostorije Circola

Obnovljene pomoćne prostorije Circola

7.5.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jedno od najvrjednijih i najdragocjenijih kulturnih zdanja u Labinu, Malo kazalište ili Circolo postupno se obnavlja i dalje. Nakon odrađene četiri faze obnove započete 2018. godine, nedavno su završeni radovi na obnovi dviju pomoćnih prostorija te ulaznog hodnika zgrade.

Naime, radovi na sanaciji ovih dijelova zgrade ili peta faza obnove, uključivali su sanaciju poda, radove na instalacijama i postavu nove rasvjete, obnovu stropa te soboslikarske radove. Ukupna vrijednost investicije koju su zajednički financirali Grad Labin i  Zajednica Talijana „Giuseppina Martinuzzi“ iz Labina iznosila je 64.000,00 kn s PDV-om.

Radove na sanaciji prostorija izveli su obrt Diminić iz Labina, obrt Dini interijeri iz Labina, DeConte iz Labina te trgovačko društvo Elektra d.o.o. Labin.

Ova ulaganja nastavak su planske i fazne obnove Circola koje su u protekle dvije godine uključivale radove na obnovi krova, učvršćivanju vapnene žbuke plafona i izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na istom, obnovu poda te konzervatorsko – restauratorske radove  na drvenom okviru i podu pozornice.

Radovi su provedeni u četiri faze te su vrijedni više od 1,6 milijuna kuna, a koje su uz Grad Labin sufinancirali Talijanska unija iz Rijeke te poduzetnici iz Poslovne zone na Vinežu.

Važno je naglasiti kako se ovim ulaganjem ne staje te je Talijanska unija iz Rijeke odlučila financirati daljnju obnovu u vrijednosti većoj od 160 tisuća kuna što će uključivati zamjenu stolarije, odnosno prozora i grilja te obnovu sanitarnog čvora Malog kazališta i sjedišta Zajednice Talijana „Giuseppina Martinuzzi“ iz Labina koje se nalazi u istoj zgradi.

circolo zgrada obnova malo kazalište