Obnova puta Kunj - Most Raša na čekanju

Obnova puta Kunj - Most Raša na čekanju

2.4.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

RAŠA - Općina Raša pregovara s pazinskom tvrtkom Kamen o osnovnom uređenju oko 900 metara dugog makadamskog puta od Kunja do Mosta Raše koji su uništile kiše i pripadajuće bujice, istaknuo je raški načelnik Josip Knapić na posljednjoj sjednici vijeća. Cjelovita obnova stajala bi, rekao je, oko 160 tisuća kuna, što lokalna uprava trenutno ne može servisirati pa će nastojati put učiniti prohodnim za vozila te razmotriti mogućnost kasnije etapne sanacije.

- Ne tražimo bijelu cestu poput one umjetničke Bijele ceste Josipa Diminića u Dubrovi, već da barem bude učinjena kako valja, da njome mogu automobili. Prije oko godinu i pol nepotpuno je uređena, samo je poravnata pa smo je kratko mogli koristiti, poručio je vijećnik Željko Zahtila iz Kunja.

Ukazao je na potrebu sanacije dionice prema Raškoj dolini jer bi ona seljanima, spremnima na truckanje makadamom, umnogome skratila vožnju do općinskog središta. Od Kunja do Raše umjesto 13,5 kilometara prevaljivali bi gotovo triput manje, a put do Mosta Raše kratili bi za oko 17 km.Kunjanima, kao i mještanima Malih te Velih Turini preče je, međutim, pitanje obnove potpuno razlokane, ovećim rupama prošarane prometnice koja do njih vodi od Snašići iz pravca Labina. I. R

cesta prometnica sanacija raška dolina kunj