Obnova prometnica prema Rijeci - Što je vozač bez strpljenja?

Obnova prometnica prema Rijeci - Što je vozač bez strpljenja?

15.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN - Što je vozač bez strpljenja? To vam preostaje upitati se zaputite li se iz Labina prema Rijeci, preko tunela ili obalom, sasvim svejedno, drmusanje makadamom je zajamčeno. Istina, sanacija 3,5-kilometarske dionice Boljunsko Polje - Katun, koja traje već godinu dana, trebala bi biti gotova koncem svibnja, a obnova 16,6 kilometara državne prometnice Vozilići - Brseč krajem lipnja.

 

Po cesti do tunela Učka »kopa« se više od pet godina, koliko traje i off road vožnja, a posebno sporo odvijaju se radovi na ovoj posljednjoj dionici. Iako je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, kao glavni razlog tome višekratno spominjao kašnjenje s plaćanjem Hrvatskih cesta kooperantima, koordinator projekta Slavko Kalčić iz ovog državnog poduzeća, ne želeći ulaziti u takva pitanja, sve opravdava nepovoljnim zimskim periodom, ali i puno zahtjevnijom pripremom terena od planirane.
Trebalo je, veli on, puno dublje kopati. Prenosi nam da prvi sloj asfalta nije postavljen na još svega 200 metara. Preostalo je, uz to, srediti te asfaltirati tamošnja raskrižja i proširiti dosad preuski most preko Rušnjanskog potoka za neometan prolaz kamiona.

Ovime će biti riješena gotovo kompletna prometnica i utišane brojne pritužbe šofera na »puževite« radove i pripadajuće izazovnu vožnju, posebno noću. Neobnovljen će ostati onaj, blago rečeno, očajan dio ponad Vranja do tunela, za koji se, napominje Kalčić, priprema projektna dokumentacija. On očekuje da bi radovi, ovisno o sredstvima, mogli startati dogodine.

Asfaltiranje, pak, na prometnici prema Brseču trebalo bi - kako doznajemo od Ivice Tomljanovića, koordinatora radova iz Hrvatskih cesta - krenuti početkom idućeg tjedna. Djelatnici Građevinskog poduzeća Krk prvi će sloj postaviti na rukavcu prema trajektnom pristaništu Brestova, gdje se radi i kilometar duga treća traka, a oni pulskih Cesta asfaltirat će od Plomina do Vidikovca.

Neće biti potpune obustave prometa.

Inače, prvotno je bilo planirano cijelu dionicu ove državne ceste zgotoviti do 15. lipnja. Puno je vremena, međutim, otišlo na nestabilne dijelove prometnice, gdje se postavljaju potporni zidovi i novi nasipi. Dotrajalost ne čudi s obzirom na to da se, kako veli Tomljanović, u posljednjih 25 godina nije značajnije »dirala«. Kaže da dio prometnice datira još iz vremena Italije, a nešto je obnavljano prije 60-ak godina.
Asfaltirat će se stoga cijela trasa te proširiti gdjegod je moguće, poglavito u zavojima zbog dobivanja propisanih gabarita. Uredit će se i raskrižja za Načinoviće i Jurase.


Dosad su vozači, poručuje Tomljanović, iskazivali strpljenje za privremenu regulaciju prometa. Semafora, kojih zna biti i do sedam, dočekat će vas već kod Vozilići, gdje se u sklopu ovog projekta rješava i oborinska odvodnja, u čemu dijelom sudjeluje i Općina Kršan, te kanalizacija, koju, uz onu za Plomin, lokalna zajednica u cijelosti financira. Od potonjeg gradića do mjesnog groblja Općina gradi i nogostup s javnom rasvjetom.

I. RADIĆ

vozači prometnica vožnja cesta hrvatske ceste prometnica Labin-Rijeka tunel učka slavko kalčić asfaltiranje radovi na cesti vozilići ivica tomljanović