Obnova dionice Most Raša - Barban: Uskoro asfalt do velikog barbanskog zavoja

Obnova dionice Most Raša - Barban: Uskoro asfalt do velikog barbanskog zavoja

27.8.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Poduzeće Cesta Pula počet će u utorak polagati asfalt na cestu od Barbana do tzv. velikog barbanskog zavoja, na polovici dionice Most Raša - Barban, doznajemo od Gorana Kosa, voditelja radova na tom gradilištu.

Vijest će obradovati žitelje Labinštine koji često putuju u Pulu jer su im nakon svakog prolaska makadamom vozila neizbježno pokrivena bijelom prašinom. Sada će polovicu dionice prelaziti glatko pa se može očekivati i upola manje prašine, a i ovjesi vozila će biti manje opterećeni.

- Polagat ćemo prvi sloj asfalta, na cesti će biti puno strojeva, a promet će biti reguliran semaforima pa će vozači morati biti strpljivi i na oprezu. To će vrijediti i nakon što položimo asfalt jer ćemo nastaviti preostale radove uz cestu, kaže Kos.

Kada će druga polovica biti spremna za asfaltiranje zasad je teško predvidjeti, ali u Cestama kažu da će nastojati sve radove dovršiti do kraja godine. Izvođač ima vremena za dovršenje radova do ožujka 2012. Ukupan trošak, 26 milijuna kuna, snose Hrvatske ceste.

Dionica od Mosta Raše, preko Barbana do Bristovca, duga 8,5 kilometara, bila je zatvorena za sav promet od 2. ožujka do 4. lipnja. U tom se razdoblju od Labina do Pule putovalo gotovo dvostruko dužim putem preko Žminja ili lokalnim cestama preko Sutivanca. Do otvaranja za promet u lipnju položen je prvi sloj asfalta od mosta na rijeci Raša do obnovljenog mosta na obuhvatnom kanalu Raške doline te praktički dovršen dio od Barbana do Bristovca. Tijekom ljeta gradili su se betonski potporni zidovi i propusti za bujične vodotoke. Radovi na dva preostala zida trebali bi biti gotovi do sredine rujna. (R. S.)

most raša radovi na cesti d66 asfalt promet