Obnavlja se školska dvorana Matije Vlačića – CAREL donirao 20 tisuća eura!

Obnavlja se školska dvorana Matije Vlačića – CAREL donirao 20 tisuća eura!

21.12.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kako je i gradonačelnik Valter Glavičić u jučerašnjem govoru na Gradskom vijeću obznanio, danas je održana konferencija za medije u Osnovnoj školi Matije Vlačića. Povod je donacija tvrtke CAREL Adriatic prema gradu Labinu vrijedna čak 20 tisuća eura. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i voditelj operacija CAREL Adriatica Raffaele Rossi koji su i potpisali ugovor o donaciji te zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, ravnateljica OŠ Matije Vlačića, Sanja Gregorinić Trumić i članica uprave CAREL Adriatica Sanja Radas.


Donacija vrijedna čak 20 tisuća eura bit će upotrijebljena za sufinanciranje radova vrijednih oko ukupno 125 tisuća za renovaciju školske sportske dvorane. Nastavak je to značajnih ulaganja u sportske i školske objekte Grada Labina čime se standardi u školama podižu i osiguravaju najmlađima uvjete kakve i zaslužuju.


Podsjetimo, dosad su u posljednjih par godina u školskoj dvorani Matija Vlačić izvršene sanacija krova, stolarije i oborinske odvodnje kao nešto što je moralo prethoditi danas najavljenoj završnoj fazi koja će uključivati sanaciju podloge, novi parket kao i saniranje i ličenje zidova dvorane.


Budući da se dvorana svakodnevno koristi za razne aktivnosti, od nastave tjelesnog odgoja za učenike škole, te treninge i natjecanja raznih sportskih i rekreacijskih ekipa, poboljšanje uvjeta u dvorani usmjereno je na opće dobro velikog dijela žitelja Labinštine. Donacija u vrijednosti od 20 tisuća eura isplatit će se u dva navrata - prva polovica nakon potpisivanja ugovora o donaciji s Gradom, a druga polovica slijedi nakon početka radova na obnovi.


„Zadovoljstvo mi je objaviti da CAREL Adriatic donira 20 tisuća eura Gradu Labinu kako bi doprinio obnovi sportske dvorane Osnovne škole Matije Vlačića. Ova inicijativa naglašava naš stalni angažman u projektima koji imaju za cilj poboljšati obrazovno okruženje i dobrobit mladih u našoj zajednici. Dvorana je ključno središte tjelesnog i mentalnog razvoja naše djece. Njezina obnova poboljšat će ne samo školsku infrastrukturu, već će se pozitivno iskazati i na izvannastavnim i sportskim aktivnostima naših sugrađana. Vjerujemo da je uključivanje u ovakve projekte konkretan način ulaganja u budućnost naše zajednice. Ova donacija nije samo znak naše dosljednosti društveno odgovornom poslovanju, već također odražava naše povjerenje u budućnost Grada Labina. Kao poduzeće, vjerujemo da su podrška obrazovnim institucijama i poboljšanje školske infrastrukture izravna ulaganja u rast i razvoj naše zajednice. Naš doprinos obnovi dvorane dio je šireg okvira strateških ulaganja za budućnost. Vjerujemo da ulaganje u obrazovanje i školsku infrastrukturu ne samo da promiče obrazovanje novih generacija, već pridonosi stvaranju stabilnog i dinamičnog okruženja za sve građane. Zahvaljujemo Gradu na suradnji i mogućnosti sudjelovanja u ovom značajnom projektu. Uzbuđeni smo svjedočiti pozitivnim učincima ove inicijative na živote naše mladeži i zajednice u cjelini.“ – istaknuo je Raffaele Rossi, voditelj operacija CAREL Adriatica.


Posebno se Carelu i Gradu Labinu zahvalila i ravnateljica OŠ Matije Vlačića Sanja Gregorinić Trumić koja je istaknula zadovoljstvo ovom najavljenom investicijom koja je važna kako za učenike i školu tako i za žitelje ovog grada s obzirom na korištenje dvorane.


„Zahvalio bi se tvrtki CAREL Adriatic koja nas svake godine prati ugovorima o donacijama. Svake godine komuniciramo gdje je najpotrebnije i nekako smo svi zaključili da je ove godine na red došla dvorana OŠ Matije Vlačića. Rekao bi da je ovo početak te lavine jer razgovaramo i sa nekim drugim institucijama i vjerujemo da ćemo uspjeti. Već na sljedećem rebalansu preusmjerit ćemo dio sredstava iz proračuna Grada Labina. Ukupna vrijednost investicije je oko 125 tisuća eura sa PDV-om i nadam se da ćemo kad prikupimo sredstva i napravimo rebalans negdje u proljeće, radove započeti krajem ove školske godine kako bi obnovljena dvorana dočekala spremno početak sljedeće, odnosno da bi bila gotova prije rujna 2024“ – zaključio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.


obnova oš matija vlačić dvorana carel donacija