Objavljena karta svih bankomata koji rade. Mnogi neće raditi do 15.1.

Objavljena karta svih bankomata koji rade. Mnogi neće raditi do 15.1.

15.12.2022. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U SKLOPU procesa prilagodbe uvođenju eura, do 1. siječnja postupno će se ugasiti 2700 bankomata, od njih ukupno oko 4000, kako bi s prvim danom nove godine mogli isplaćivati eure, a HUB će u sljedećih mjesec dana na dnevnoj razini na karti prikazivati operativne bankomate za isplatu gotovine.

Karta s lokacijama aktivnih bankomata objavljena je danas na internetskim stranicama Hrvatske udruge banaka (HUB), a na dnevnoj razini će se ažurirati do 15. siječnja 2023. godine

Sve aktivne bankomate možete vidjeti OVDJE

Kako su izvijestili iz HUB-a, u Hrvatskoj postoji nešto više od 4000 bankomata u vlasništvu banaka, a na temelju dogovora banaka na razini HUB-a i u suradnji s nadležnim institucijama pripremljen je detaljan plan prilagodbe bankomatske mreže.

Tako će se do kraja prosinca ove godine dio bankomata postupno i privremeno gasiti kako bi ih se prilagodilo za isplatu gotovine u eurima od 1. siječnja iduće godine. Prema planu prilagodbe, zaključno sa zadnjim danom prosinca, građanima će na raspolaganju biti 1300 bankomata koji će isplaćivati gotovinu u kunama, a od 1. siječnja iduće godine 2700 bankomata će isplaćivati gotovinu u eurima.

Svih 4000 bankomata će biti prilagođeno i operativno najkasnije do 15. siječnja iduće godine, očekuju u HUB-u, iz kojeg su napomenuli da se posebno vodilo računa o manjim naseljima kako bi građani u svakom trenutku na najbližoj mogućoj lokaciji imali dostupne bankomate za isplatu gotovine.

bankomati euro