Objavljen plan rada i fionanciranja TZ Grada Labina za 2021. godinu

Objavljen plan rada i fionanciranja TZ Grada Labina za 2021. godinu

16.12.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Turistička zajednica Grada Labina za 2021. godinu planira programski kontinuitet u radu, a pogotovo u razvoju proizvoda koji doprinosi jačanju pred i posezone i promociji lokalne destinacije realizacijom značajnih outdoor manifestacija, promocijom eno gastronomije destinacije te razvojem kulturne ponude lokalnog naslijeđa kroz EU projekt Inspiracija (2018.-2020.) u kojem je TZG Labin jedan od partnera, a koji završava u travnju 2021.


Metodologija izrade planiranja se promijenila, te je plan izrađen sukladno novim smjernicama.

CILJEVI PROGRAMA RADA TZGL ZA 2021.


-   daljnje marketinške aktivnosti usmjerene na pojačanje prometa u pred i   posezoni


 

Osim suradnje sa TZIŽ na provedbi strategije zajedničkog marketing plana, TZGL samostalno provodi niz marketinških aktivnosti on i off line u svrhu poboljšanja vidljivosti lokalne destinacije: Internet stranice, društvene mreže, samostalno oglašavanje koje prvenstveno usmjeravamo na predsezonu i posezonu u svrhu privlačenja posjetilaca i učesnika, naročito kod sportskih manifestacija u destinaciji, promocija gourmet ponude destinacije.  Tijekom ljetne sezone vrši se promocija događanja u destinaciji putem navedenih kanala za goste koji već i borave u destinaciji ali i za one koji se nalaze u Istri s ciljem da ih privučemo.-   razvoj proizvoda u suradnji s članicama i udrugama, pogotovo bike, hodanje,  pješačenje, gastronomija i ponuda kulturnog naslijeđa destinacije


TZGL je uključena u proces razvoja proizvoda u području biciklizma, hodanja i trekkinga na nekoliko načina: financiranje i organizacija posla na uspostavi mreže bike i staza za hodanje, njihova markacija, priprema i izrada tiskanih i digitalnih promotivnih materijala, suradnja sa IRTA Outdoor u razvoju outdoor segmenata i pripremi materijala za objavu na portalu Istra Outdoor, suradnja s drugim organizatorima.


TZGL podupire i druge kulturne inicijative koje doprinose razvoju proizvoda za posjetioce destinacije. U 2021. poduprijeti ćemo obilježavanje 100. Obljetnice Labinske Republike.


-   suradnja s Gradom Labinom i komunalnim poduzećem 1.maj d.o.o. na


    poslovima unapređenja uvjeta boravka turistaTZGL surađuje s Gradom Labinom, komunalnim poduzećem 1.maj i po potrebi drugim gradskim tvrtkama na poslovima unapređenja uvjeta boravka turista u destinaciji. Labin i Rabac ističu se podizanjem kvalitete u svakom pogledu te se kontinuirano nastavlja proces u narednim godinama.


-   suradnja s članicama i javnim sektorom u lokalnoj destinaciji na provođenju  programskih zadataka


TZGL aktivno surađuje sa svojim članicama na oblikovanju i ostvarenju zacrtanih zadataka na godišnjoj i višegodišnjoj razini. Suradnjom svih dionika postižemo rezultate u razvoju destinacije.


-   organizacija /suorganizacija / potpore manifestacijama i to pogotovo onima 


    koje će doprinijeti razvoju ciljanih proizvoda za proširenje pred i posezoneTZGL je aktivno uključena u organiziranje i poticanje organizacije raznih manifestacija koje doprinose bolje doživljaju destinacije u svim razdobljima turističke sezone. U suradnji s članicama, naročito sa Valamar Rivierom, sudjeluje i sufinancira manifestacije sportskog karaktera u pred i posezoni u skladu sa zajedničkim ciljem pozicioniranja destinacije kao značajne outdoor destinacije na emitivnim tržištima.Istrian Lifestyle te Noćni razgled starog grada postižu da destinacija ima kontinuirana događanja od travnja do listopada.      


Sveukupno planirani prihodi za 2021. – 3.228.281,00 kn.  


Sveukupno planirani rashodi za 2021. - 3.026.713,50 kn.Planirani prijenos viška prihoda nad rashodima u iduću godinu – 201.567,50 kn – nužno za neometani rad ureda i izvršavanje planiranih poslova u prvoj polovici godine kad još nema većeg prihoda od turističke pristojbe i članarine.


 

tz grada labina astrid glavičić plan rada financiranje